• Haberler
  • Elazığ
  • Can güvenliği için zorunlu karar: Elazığ'da motosikletliler trafiğe çıkamayacak

Can güvenliği için zorunlu karar: Elazığ'da motosikletliler trafiğe çıkamayacak

Elazığ Valiliği, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik güvenliğini sağlamak amacıyla motosiklet, motorlu bisiklet ve motorlu kurye faaliyetlerini 22–23 Ocak tarihlerinde geçici olarak durdurdu.

Elazığ’da etkili olan kar yağışının gece boyunca devam edeceği ve yarın akşam saatlerine kadar süreceğinin öngörülmesi üzerine, kent genelinde ek trafik tedbirleri devreye alındı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan duyuruda, alınan kararın temel gerekçesinin can ve mal güvenliğini korumak olduğu vurgulandı.

Valilik açıklamasına göre, kar yağışıyla birlikte oluşabilecek buzlanma, görüş mesafesinde düşüş ve kaygan zemin riski dikkate alınarak il genelinde motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin trafiğe çıkışı geçici süreyle yasaklandı. Yasak, 22 Ocak 2026 Perşembe ve 23 Ocak 2026 Cuma günlerini kapsayacak şekilde iki gün süreyle uygulanacak.

Can güvenliği için zorunlu karar: Elazığ'da motosikletliler trafiğe çıkamayacak

Yetkililer, özellikle gece saatlerinde ve sabah erken saatlerde riskin daha da arttığına dikkat çekerek, sürücülerin ve vatandaşların alınan tedbirlere titizlikle uyması gerektiğini belirtti. Açıklamada, trafik güvenliğini doğrudan etkileyen bu tür hava koşullarında zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması çağrısı da yer aldı.

Elazığ Valiliği, sürecin hava şartlarına bağlı olarak yeniden değerlendirileceğini ve gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerin resmi kanallar üzerinden yapılacağını bildirdi. Vatandaşların, yetkili mercilerin duyurularını takip etmeleri istendi.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!