• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Karakuş: 'Vatandaş yerinde dönüşümde somut adım bekliyor!'

Başkan Karakuş: 'Vatandaş yerinde dönüşümde somut adım bekliyor!'

Yeniden Refah Partisi, 'Cuma Esnaf ve Vatandaş Buluşmaları' kapsamında Elazığ merkez Kültür Mahallesi'nde esnaf ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaretlerde en çok dile getirilen başlık kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm ihtiyacı oldu.

Yeniden Refah Partisi Elazığ teşkilatı, Cuma günü Kültür Mahallesi’nde sahaya indi. Esnaf ve vatandaşlarla birebir görüşmelerin yapıldığı programa, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ile il ve merkez ilçe teşkilat mensupları katıldı. Mahalle genelinde yapılan ziyaretlerde vatandaşların talep ve önerileri tek tek dinlendi.

Saha çalışmaları sırasında Kültür Mahallesi’nde yapı stokunun durumu ve deprem sonrası ortaya çıkan ihtiyaçlar öne çıktı. Yapılan değerlendirmelerde, Elazığ genelinde konuşulan kentsel dönüşüm meselesinin bu mahallede daha acil bir hâl aldığı ifade edildi. Vatandaşlar, özellikle yerinde dönüşüm konusunda somut adımlar atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Başkan Karakuş: 'Vatandaş yerinde dönüşümde somut adım bekliyor!'

“Elazığ’ın Kaybedecek Zamanı Yok”

Program kapsamında açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Elazığ’ın artık vakit kaybına tahammülü kalmadığını söyledi. Karakuş, “Merkez mahallelerde ciddi anlamda yenilenmesi gereken bir yapı stoğu var. Yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm çalışmaları bir an önce başlamalı,” dedi.

Milletvekillerine de çağrıda bulunan Karakuş, polemiklerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu memleketin kaybedecek zamanı yok. Elazığ’a hizmet etmek isteyen herkesin ortak bir irade ortaya koyması gerekiyor. Merkezde en az 12-13 mahallemizin TOKİ aracılığıyla, sıfır faizli kredi desteğiyle dönüştürülmesi şart,” ifadelerini kullandı.

Başkan Karakuş: 'Vatandaş yerinde dönüşümde somut adım bekliyor!'

Sosyal Konut Vurgusu

Karakuş, Elazığ’da planlanan sosyal konut projelerine de değinerek, bu projelerin özellikle merkez mahallelerde hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Yapılacak çalışmaların sadece binaları değil, mahallelerin sosyal ve ekonomik yapısını da canlandıracağını belirten Karakuş, bu sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. “Bu hizmetler Elazığ halkının duasını alacaktır,” dedi.

Başkan Karakuş: 'Vatandaş yerinde dönüşümde somut adım bekliyor!'

Muhtar Ziyaretiyle Program Tamamlandı

Mahalle ziyaretlerinin ardından Yeniden Refah Partisi heyeti, Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biber’i makamında ziyaret etti. Görüşmede mahallenin mevcut durumu, ihtiyaçları ve beklentileri üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Muhtar Murat Biber, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Elazığ’ın sorunlarının çözümü için tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Biber, “Elazığ için hep birlikte kararlı bir şekilde çalışmalıyız,” diyerek teşekkür etti.

Yeniden Refah Partisi yetkilileri ise mahalle buluşmaları ve saha çalışmalarının artarak süreceğini, Elazığ’ın sorunlarını yerinde tespit etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!