Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

DİSKİ Diyarbakırlılara günlük 270 bin ton ucuz ve sağlıklı su ulaştırıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, günlük ortalama 270 bin ton kaliteli, ucuz ve sağlıklı suyu Diyarbakırlılara ulaştırıyor.

Yenişehir'e bir ödül daha

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Türkiye Belediyeler Birliği'nce düzenlenen 'Sürdürülebilir Ulaşım Fikir ve Uygulama Yarışması'nda Yeşil Kuşak ve Akıllı Bisiklet Durağı Projesi ile ödüle layık görüldü.

Diyarbakır'da Lojistik Merkezi için imzalar atıldı

Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birinin Diyarbakır'da kurulması için düzenlenen imza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'İnşallah Diyarbakır'da Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birisini yaptığımız bu projeyi sağlıklı bir şekilde hayata geçirdiğimizde hem ülkemiz hem bölgemiz ve şehrimiz çok ciddi bir rekabet avantajı sağlayacaktır' dedi.

Diyarbakır'ın kelebekleri farkındalık haftasını kutladı

Diyarbakır'da halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolozis Bülloza hastalığına yakalanan çocuklar bir araya gelerek 25-31 Ekim Kelebek Hastalığı Farkındalık Haftasını kutladı.

HDP'den kardeşini isteyen ağabey, evlat nöbeti eyleme katıldı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gece de evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 786'ncı gününde sürerken kardeşi terör örgütü PKK tarafından 17 yaşındayken zorla dağa kaçırılan ağabey eyleme katılarak kardeşini HDP'den istedi.

Diyarbakır ve Trabzon arasında 'Biriz, beraberiz, kardeşiz' etkinliği

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi ile Diyarbakır'ın Yenişehir Beledisi tarafından 'Biriz, beraberiz, kardeşiz' etkinlikleri kapsamında sergi, konser ve her iki ilin yöresel halk oyunları ekibi tarafından Diyarbakır Forum AVM'de gösteriler sergilendi.

Diyarbakır Amatör Futbol Ligi'nin yeni ismi DTSO Amatör Futbol Ligi oldu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanıp imzalanan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası 'Amatör Futbol Ligi' isim sponsorluğu protokolü, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan ve Başkan Yardımcısı Şehmus Kızılaslan tarafından DTSO Başkanı Mehmet Kaya'ya takdim edildi.

Diyarbekirspor kupa sınavında

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta son iki maçını kazanarak çıkış yakalayan Diyarbekirspor'da gözler Ziraat Türkiye Kupasına çevrildi. Bugün Süper Lig ekibi Fraport Tav Antalyaspor'la deplasmanda karşılaşacak olan yeşil-kırmızılı takımın mücadelesi saat 18.00'da başlayacak.

Bölgesel Amatör Ligde maraton başlıyor

Bölgesel Amatör Futbol Liginde (BAL) 2021-2022 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. Diyarbakırspor, ilk haftayı maç yapmadan bay geçirecek. Diyarbakır ve bölge takımları 1. bölgede mücadele edecek.

Antrenörlerden sezon öncesinde Başkan Beyoğlu'na ziyaret

Bağlar Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Sait Yıldız ve branş antrenörleri, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nu ziyaret ederek sezona hazırlanmaları için sağladıkları destek için teşekkür etti.

Ailelerin PKK ve HDP'ye karşı direnişi ilk günkü kararlılıkla sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 786'ncı gününde de devam ediyor.

Diyarbakır'da döviz bürosu sahibini boş yangın tüpü ile dolandırdılar

Diyarbakır'da yangın tüpünün olmadığını fark eden dolandırıcılar, telefonla ulaştıkları döviz bürosu sahibine, belediyeden aradıklarını ve tarihi geçmiş yangın tüpü denetimi yapacaklarını belirterek, bir gün sonra da yangın tüpü satıcısı kılığında geldikleri iş yerine 200 lira değerindeki yangın tüpünü 380 liraya satıp kayıplara karıştı.

Saç uzmanları önerdi, PRP ile saçların güçlendirilmesi mümkün

Saç ekim uzmanı Ömer Uğur, PRP tedavisinin saçı güçlendirmede oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

AFAD tarafından Çermik'te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Çermik Kaymakamlığınca 2021 afet farkındalık eğitimi yılı nedeni ile yapılan protokol çerçevesinde 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde eğitim kampı başladı.

Çermik'in çehresi değişiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Çermik'i cazibe merkezi haline getirecek projesinde çalışmalar devam ediyor.

Diyarbakırlı çocuklar hipodromda keyifli anlar geçirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kreş ve Gündüz Bakım Evinde eğitim gören çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmak için çocuklara farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Aydın: 'Onlar bozmak, biz ise yapmak, yaşatmak için mücadele ediyoruz'

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından 17 ilçeyi kapsayan 'Gönül köprüsü buluşmaları' kapsamında Lice'de vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen eylemler ve oluşturulan istikrarsız ortamın en çok bölge halkına zarar verdiğini söyledi.

Beyoğlu, memleketi Lice'de vatandaşlara domates ikram etti

Kendisine özgü doğal ortamlarda yetişmesi nedeniyle doyumsuz bir lezzete sahip olan Diyarbakır Lice ilçesinin tescilli tarım ürünü Lice domatesi, yoğun ilgi görüyor.

Diyarbakırlı judocu Fransa'da madalya peşinde

Diyarbakırlı milli sporcu Muhammed Delil Peksert, ay yıldızlı milli forma için ringe çıkacak.