Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Uzmanlar pandemi döneminde güzellik merkezi seçimine dikkat edilmesi konusunda uyardı

Ülkemizde kadınların en çok sevdiği ve düzenli olarak bakıma gittikleri yerler arasında güzellik merkezlerinin olduğunu belirten Marmara Klinik GüzellikYöneticisi Botan Dalmış, özellikle kozmetik, bakım ve estetik gibi birçok alanda hizmet veren güzellik merkezlerinde pandemi ile birlikte birçok konuda önlem alma zorunluluğu oluştuğunu kaydederek, vatandaşların güzellik merkezi seçimlerinde dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da tırın arkasında patenle tehlikeli yolculuk

Diyarbakır'da bir tırın arkasında ilerleyen 3 şahıs hem canlarını hem de trafiği tehlikeye düşürürken, şahısları fark eden tır sürücüsü onları uyararak uzaklaştırdı.

Diyarbakır'da ilginç sonbahar defilesi

Diyarbakır'da gelinlik tasarımı ve üretimi yapan Mehmet Kaymak, doğanın güzelliklerine dikkat çekmek, gelinlik ve benzeri elbiselerin tanıtımını yapmak amacıyla sonbaharın koleksiyonunda ağaç yapraklarından hazırladığı elbiselerin defilesini yaptı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlenen defilede en dikkat çekilen ise keçi boynuzundan yapılan gelinlik oldu.

MHP İl Başkanı Kayaalp, lösemili çocuklarla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, beraberindeki partililerle lösemili hastaları ziyaret etti.

Bağlar Belediyespor yine galip geldi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 1. Bölge 2. Grup'ta mücadele eden Bağlar Belediyespor, ikinci hafta karşılaşmasında Seyrantepe Tesisleri'nde ağırladığı Kızıltepe Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup ederek ikinci sınavından da 3 puanla ayrılarak puanını 6'ya çıkardı.

Diyarbakır'da 3 bin yıllık tarihten esinlenerek üretilen takılar defileyle tanıtıldı

Diyarbakır'da 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ndeki arkeolojik kazılarda bulunan takılar ve motiflerden esinlenerek üretilen takı koleksiyonu, düzenlenen defile ile tanıtıldı. Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun, sergilenen eserlerin Roma dönemine ait takılar olduğunu ifade ederek, Bu eserler arasında özellikle kolyeler, küpeler, bilezikler, yüzükler ve kemer tokaları önemli bir koleksiyonu oluşturmaktadır. Takılar ve eserler üzerindeki motifler de oldukça çeşitli ve ilgili çekicidir. Bu kapsamda Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü ve Kazı Başkanlığı işbirliği ile takılar yeniden üretilmişlerdir dedi.

İstihdam lokomotifi Hacıbaba Pastaneleri dünyaya açılmaya hazır

Diyarbakır'da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, İstanbul'da 7 katlı fabrikayı tamamlayarak dünyaya açılan kapıyı araladı.

Yolun karşısına geçmeye çalışan 90 yaşındaki vatandaş, otomobil çarpması sonucu öldü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, yolun karşısına geçmeyen çalışan 90 yaşındaki vatandaş, otomobil çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Plakası öğrenilmeyen araç sürücüsü ise yaklaşık 200 metre ilerde bulunan polis uygulamasında durarak teslim oldu.

Tutşi Ergani Orhan Doğan Caddesini denetledi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, altyapı ve içme suyu şebeke çalışmalarının devam ettiği Ergani Orhan Doğan Caddesinde incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da beton mikseri kavşağı dönemeyerek kaldırıma devrildi, sürücü yaralandı

Diyarbakır'da hazır çimento taşıyan beton mikseri kamyon, kavşağı dönemeyince devrildi. Yaşanan kazada kamyon sürücüsü yaralanırken, hafta sonu olması nedeniyle kaldırım üzerinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

Terör örgütü PKK ağabeyi ile birlikte inşaatta çalışan 17 yaşındaki genci de dağa kaçırmış

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP İl Başkanlığı önündeki nöbetine 797'inci gününde de devam ediyor. İstanbul'da 1992 yılında 17 yaşındayken kardeşi PKK tarafından kaçırılan ağabey de eyleme katıldı. Yeni katılım ile birlikte eylemdeki aile sayısı 240'a yükseldi.

'Baba Ne Oldu' Ankara film Festivalinde seyirciyle buluştu

Yönetmenliğini Diyarbakır Sinema Ofisi Koordinatörü Yönetmen Feyzi Baran'ın yaptığı ve Doç. Dr Hakan Akelma'nın 5 yaşındaki oğlu Muhammed Barin Akelma'nın covid-19'a bakış açısını gündeme alan 'Baba ne oldu' belgesel filmi seyirciyle buluştu.

Diyarbakır'da şehit yakınlarından İYİ Partili Türkkan'a tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfür etmesini kınadı.

HDP önündeki evlat nöbeti direnişi kararlılıkla sürüyor

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 797'nci gününe girdi.

Bağlar Belediyesi, hafta sonunu gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliği yoğunluğu ile geçirdi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kırsal Özdemir Mahallesinin tahrip olan ve kullanılamaz hale gelen ulaşım alt yapısını yenileyerek ilçe merkezinde de Metal Sanayi Sitesini Siverek yoluna bağlayan yeni yolu hayata geçirirken, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise iki mahallede ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Batman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da vatandaşlar tarafından sevgi seli ile karşılandı.

Bakan Yardımcısı Erdil Yenişehir'de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesine ait Engelsiz Yaşam Merkezi, İkinci Bahar Millet Kıraathanesi, yeşil kuşak ve akıllı bisiklet durağını ziyaret etti.

Karasinek üreme alanları ilaçlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden ve belirli hastalıkların önüne geçmek amacıyla karasinek ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Evlat nöbeti tutan ailelerden Meral Akşener'e çağrı: 'Sizde biraz vicdan varsa, şehit ailesine küfür eden Türkkan'ı partiden atarsınız'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat 796 gündür evlat nöbeti tutan aileler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrıda bulunarak, şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan'ın partiden atılmasını istedi.