Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'ın güzellikleri gün yüzüne çıkıyor

Diyarbakır'ın doğa harikalarının gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki kalabalık bir heyet Çermik ilçesinde bulunan Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleri arasında doğa yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrasında Çermik'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 milyon liraya mal olan 147 kilometre grup mahalle yollarının açılışı yapıldı.

Diyarbakır'da evlat nöbetine katılan anneden şok iddia

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi gece de sürerken, eyleme bir aile daha katıldı. 2017 yılında oğlu terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan Sabire Aydın, 'Oğlumu HDP'li İzmir Milletvekili Murat Çepni kandırıp dağa gönderdi' dedi.

İzol'un kitapları film oluyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önemli kanaat önderlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde üçüncü kitabı raflarda yerini alan Araştırmacı-Yazar Ramazan İzol'un kitapları büyük yapım şirketleri tarafından film yapılmak üzere markaja alındı.

Öğrenciler üretiyor, kamu kurumları kullanıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim gördükleri okulda kurulan atölyede maske üretiyor.

Kırık far ve tampon parçalarından yola çıkan jandarma, bir kişinin ölümüne neden olan sürücüyü yakaladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden yolda yürüyen H.A. isimli vatandaşa çarparak ölümüne sebep olan ve ardından olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü, plaka tanıma sistemi (PTS) ile plakası ve sürücüsünün ismi tespit edilmesi sonrası Çüngüş ilçesi Yeniköy Mahallesinde yakalanarak jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Diyarbakır'da amca yeğen arasındaki arazi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır'da arazi meselesi yüzünden yeğeniyle tartışan 64 yaşındaki amca, 47 yaşındaki yeğenini silahla vurarak öldürdü, diğer yeğenini ise yaraladı.

Anneler PKK'yı bitirmek için direniyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 798'inci gününde de devam ediyor.

Bağlar'daki okul yollarına kilitli parke taşı döşendi

AK Partili Bağlar Belediyesi, 4 eğitim kurumuna ulaşımın sağlandığı yolu parke taşı döşeyerek konforlu hale getirirken, Başkan Hüseyin Beyoğlu, Çocuklarımızın konforlu koşullarda eğitim almasına imkan sağlamak bizi mutlu ediyor dedi.

Kayapınarlı öğrencilerden Kaymakam Koç'a sevgi gösterisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Kaymakam Koç'a yönelik sevgi gösterilerinde bulundu.

Yenişehir'de üretici ve muhtarlara destekleme eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticilere ve muhtarlara yönelik olarak 'Kırsal Kalkınma Çalıştayı' düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan hafta sonu mesaisi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden, Sezai Karakoç Edebiyat Gençlik Merkezi restorasyon çalışmalarını inceledi.

Diyarbakır'da silah kaçakçılarına operasyon: 4 kişi tutuklandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından silah kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda 7 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 7 adet şarjör ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Diyarbakır'da şehit aileleri derneğinden Akşener ve Türkkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunan Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, 'Kendileri bugün Türkiye toprakları üzerinde rahat gezip vekillik yapabiliyorlarsa şehidimin verdiği bedelin hatırına gezebiliyordur' dedi.

Fenomen Benır'dan sürpriz proje

Modellik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen, fenomen ve şarkıcı Eve Benır 'Bukalemun' isimli şarkısıyla sevenleriyle buluştu.

DİSKİ su depolarının bakım ve onarımını yapacak

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçenin kırsal mahallelerinde bulunan betonarme ayaklı ve gömme su depolarının bakım ve onarımını yapacak.

Diyarbakır'da kadın kooperatifleri ürünleri sergisine yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve kadın kooperatifleri işbirliğiyle kadınların el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerin satışa sunulduğu sergi iki gün boyunca vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Medeniyetler şehrinde sanat karma sergisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve PerceART tarafından organizasyonu yapılan 'Medeniyetler şehrinde sanat karma sergisi' ile 2021-2022 sergi sezonu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır'da sanatseverleri ağırlıyor.

HDP'li yöneticiler de gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin illerinde 19 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 18 kişinin yakalandığı operasyonda 1 kişi ise aranıyor.

Estetik Uzmanı Dr. Yiğit 'Yaş ve kilo doku deformitelerine ve sarkmalarına neden olur'

Medikal Estetik Hekimi Uzman Dr. Yahya Yiğit, yaş ve kilonun vücudun bazı bölgelerinde sarkmalar ve deformitelere neden olduğunu söyledi. Dr. Yiğit, 'Yaş almaya, kilo alıp vermeye, çevresel faktörlere bağlı olarak doku kayıpları meydana gelir. Bu da yüz, gıdı ve boyun bölgesinde doku deformitelerine ve sarkmalara sebebiyet verir' dedi.