Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Pişirmede kullanılan yağlar denetim altında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi güvenli gıda, hijyenin sağlanması, bilinçli, sağlıklı beslenme ve doğru üretim çalışmaları konularında işletmeleri bilgilendirerek denetlemeye devam ediyor.

Evlat nöbetindeki ağabey, kardeşini HDP ve PKK'dan istiyor

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 794'üncü gününe girdi. Kardeşi Mahsum'un terör örgütü PKK tarafından 17 yaşındayken zorla dağa kaçırıldığını belirten Serdar Yıldız, kardeşini HDP ve PKK'dan istediğini söyledi.

Uyanış Gençlik Futbol Turnuvası başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Uyanış Gençlik Futbol Turnuvası, 34 takımın katılımı ile başladı.

Kocaköy Kaymakamı Kasman, evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Umut Kasman, HDP il binası önünde 794 gündür evlat nöbetinde olan ailelere destek ziyaretinde bulunarak Kur'an-ı Kerim hediye edip karanfil verdi.

Bağlar Belediyesi bedenleri giydirdi, yürekleri ısıttı

AK Partili Bağlar Belediyesi, son iki buçuk yılda ilçede bulunan 12 bin 503 ihtiyaç sahibi vatandaşa giyim desteğinde bulunarak binlerce ailenin ve çocuğun yüzünü güldürdü.

Araç satış uzmanı Tokmak'dan arazi aracı seçiminde püf noktalar

Arazi araçlarının son yıllarda oldukça revaçta olduğunu belirten araç satış uzmanı Murat Tokmak, macera tutkunları kadar günümüzde beyaz yakalıların dahi bir hafta sonu eğlencesi olarak tercih ettiği arazi araçlarının yaygın bir hale geldiğini söyledi.

Yukarı Haydan Mahallesinin kanalizasyon inşaatı tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Eğil ilçesi Yukarı Haydan Mahallesi kanalizasyon şebekesi inşaatını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Diyarbakırlı modacı ağaç yapraklarında gelinlik ve elbiseler tasarladı

Diyarbakır'da gelinlik tasarımı ve üretimi yapan Mehmet Kaymak, doğanın güzelliklerine dikkat çekmek, gelinlik ve benzeri elbiselerin tanıtımını yapmak amacıyla sonbaharın koleksiyonunu ağaç yapraklarından hazırladığı elbiselerle tanıttı.

Modacı Demirdelen, sektörde farklılığını kanıtladı

Nişantaşı'nın tanınmış modacılarından Perihan Demirdelen, davetli olduğu, Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneğinin İstanbul'da bu yıl ikincisini düzenlediği 'Fashion week' günlerinde, tamamı kendi el örmesi tasarımları ile yapmış olduğu koleksiyonuyla farklı bir tasarımcı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sosyal medyanın Çatlı'dan rahatsızlığı

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ailesi, evlatları, yakınları, sevenleri ve Türk milliyetçileri ölüm yıl dönümünde sosyal medya tarafından uygulanan sansüre tepki gösterdi. Abdullah Çatlı'nın kızı Dr. Gökçen Çatlı, 'Evlatları ve ailesi olarak onunla ilgili paylaşım yapma hakkımıza sansür uygulanıyor. Bunu şiddetle kınıyoruz ve insan haklarına aykırı olduğunu biliyoruz. Açıkçası babamla ilgili paylaşım engelinin altında lobi faaliyeti olduğunu ve bunların mahiyetini biliyoruz' dedi.

Diyarbakır'da otomobil sürüye çarptı: 4 koyun telef oldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde otomobil koyun sürüsüne çarptı. Kazada 4 koyun telef olurken, araç sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.

Zincir otel markaları Diyarbakır'da yatırımcı arayışına başladılar

Diyarbakır'da oteller tam kapasiteyle çalışırken, turizmciler rezervasyon için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasından (DTSO) işbirliği talebinde bulunmaya başladı.

Kaymakam Beşikçi kapı kapı dolaşıp vatandaşı dinledi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, göreve başladığı günden bu güne ilçede hane ziyaretleri kapsamında kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinliyor.

Diyarbakır'da 8 bin öğrenci ilk defa sinema ile tanıştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde eğitim gören öğrencileri sinema ile buluşturdu.

Diyarbakır'da gıda denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Diyarbakır 2'nci aşıda geride kaldı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Muhammet Asena, genç hastalarda öz güven oluştuğunu ve kendilerine bir şey olmayacağı kanaatinde olduklarını belirterek, 'Şu anda hasta popülasyonuna baktığımızda özellikle genç ve gebe hastalarda korona virüs etkilerinin çok daha ağır izlediğini görüyoruz. Kesinlikle tüm topluma buradan duyurumuz, çağrımız ikinci doz aşılarımızı da gecikmeden, bir an evvel yapmalarıdır' dedi.

DİSKİ'den depo temizliği uyarısı

Diyarbakır Su ve kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın musluğundan su içilen nadir kentlerden biri olduğunu, ancak vatandaşların oturdukları binaların su depolarının temizliğini düzenli olarak yaptırması gerektiğini açıkladı.

Ailelerin PKK'ya karşı direnişi sürüyor

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 793'üncü gününde de sürerken, 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan kızı Aysun Arslan için oturma eylemine devam eden anne Aydan Arslan, '7 yıldır kızımı benden koparmışlar kansızlar. HDP kızımı kandırıp kaçırdıktan sonra dağa mahkum etti. Ben evladımı HDP'den istiyorum' dedi.

Tag Ragbi'de Türkiye 2'ncisi olan Dicle YİBO kız takımı, bu sene 1'nci olmak için çalışıyor

Okul sporları kapsamında 2019 yılında yapılan tag ragbi (Amerikan futbolu) şampiyonasında Türkiye 2'ncisi olan Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kocaalan Mahallesindeki Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) Yıldız Kızlar takımı, bu yıl 1'nci olmak için çalışıyor.