Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Elazığ'da 'Suçlu Kim' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen 'Suçlu Kim' temalı etkinlikte, madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Diyetisyen Karakaya: 'Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor'

Çocukluk çağındaki obezite artışı için öncelikle aileyi sorgulamak gerektiğini belirten Diyetisyen Rümeysa Karakaya, Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor. Aile sağlıksız besleniyor ise çocuklar ebeveynlerini rol model alarak sağlıksız besleniyor dedi.

Elazığ'da kazada takla atan aracın altında sıkıştı, ekipler seferber oldu

Elazığ'da gece saatlerinde yoğun kar yağışının da etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu panelvan şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası takla atarak ters dönen aracın altında sıkışan bir kişi, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yaklaşık 1 buçuk saat sonra kurtarıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bazı poliklinikler mesai sonrasında açık olacak

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, çarşamba günleri saat 21.00'a kadar 6 polikliniğin açık olacağı bildirildi.

Dr. Oflaz, 'Radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir'

Hayatın devamı için gereken enerjinin asıl kaynağının güneş olduğunu belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oflaz, 'Güneşin de en büyük radyasyon kaynağı olduğunu düşünürsek radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir' dedi.

Diyetisyen Karakaya: 'Mevsimsel beslenmek önemlidir'

Mevsimsel beslenmenin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Rümeysa Karakaya, 'Bunun için kış meyve ve sebzelerine yer vermek büyük önem arz eder. Yapılan araştırmalara göre kış mevsimin gelmesiyle birlikte kilo almaya daha yatkın bir hale geliyoruz. Kışın kilo almamak için mutlaka protein ağırlık beslenmek gerekiyor' dedi.

Elazığ'da hastalara müzik dinletisi

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara yönelik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Sosyal medyadaki yanlış diyetlere karşı uyaran Diyetisyen Karakaya, 'Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın'

Sosyal medya platformlarından görülerek uygulanan ve hızlı kilo kayıplarına neden olan diyet ve kürlerin sağlıklı olmadığını belirten Diyetisten Rümeysa Karakaya, 'Yanlış diyet programları, birçok sağlıksal sorunu beraberinde getirir. Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın' dedi.

Elazığ'da son bir yılda 153 bin 387 acil çağrıya cevap verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2022 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattına gelen toplam 153 bin 387 acil çağrıya cevap verdiklerini söyledi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kalp pili kontrol polikliniği hizmette

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kalp pili kontrol polikliniği hizmete girdi.

Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde bir yıl 7 bin 600 hayvan tedavi edildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun merkezi durumunda olan Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde 2022 yılında 7 bin 600 hayvan tedavi edildi.

Doç. Dr. Akdeniz, 'Doğuştan kalp hastalıkları genellikle anne karnında başlıyor'

Doğuştan kalp hastalıklarının oluşum olarak genellikle anne karnında başladığını aktaran Doç. Dr. Osman Akdeniz, ' Annenin maruz kaldığı enfeksiyonlar, kullandığı ilaçlar, röntgen ışınları ve bazı genetik faktörler sonucunda oluşuyor. Doğuştan kalp hastalıklarının doğum sonrası tanısının konulması ve bazı kritik doğuştan kalp hastalıkları için erken tedavi ve takibinin yapılması gerekiyor' dedi.

Anne karnındaki bebeğe stent takıldı

Elazığ'da anne karnında idrar çıkış yolu darlığı tespit edilen bebeğe stent takılarak idrarını yapması sağlandı.

Doç. Dr. Özcan, 'Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'i bel fıtığı hastalarıdır'

Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'inin bel fıtığı hastaları olduğunu belirten Doç. Dr. Sibel Özcan, 'Bunun yanında boyun fıtığı, Trigeminal Nevralji ve kanser hastalarına tedavi imkanı sunuyoruz. Hastalara hem ilaçla tedavi hem de girişimsel tedaviler uyguluyoruz' dedi.

Kusma ve karın ağrısı şikayetiyle doktora giden çocuğun karnından telefon şarj kablosu çıktı

Elazığ'da kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 15 yaşındaki bir çocuğun karnından çıkan telefon şarj kablosu, görenleri hayrete düşürdü.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, 'Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Hastanın bilinci açık ise temiz havaya çıkarılıp ardından sağlık kuruluşuna başvurulmalı bilinci kapalı ise oda havalandırılıp 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmalıdır' dedi.

Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz'

Hayati tehlike oluşturmayan başvuruların, acil servislerde kalabalığın daha da artmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Bu da hayati tehlikesi olan, erken müdahale gerektiren hastaların müdahalesinde aksamalara sebep oluyor. Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz' dedi.

Bir Başarı Hikayesi! Prof. Dr. Erol Keleş ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Elazığ Fırat Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalında gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren, Elazığlı her kesimin takdirini kazanan Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde göreve başladığı 2021 yılından bu yana Şehir Hastanesindeki başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Saatin kaç olduğunu öğrenmek için 112'yi aradılar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2022'den bu yana gelen yaklaşık 573 bin çağrıdan 400 bini asılsız ve gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların saati öğrenmek için 112'yi aramaları pes dedirtti.

Toplam 291 haber.