Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Elazığ'da tarama sonrası teşhis merkezi çalışma toplantısı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Tarama sonrası teşhis merkezi çalışma toplantısı' düzenlendi.

Elazığ'da hayvan sağlığı çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan sağlığı denetimleri sürüyor.

FÜ Hastanesinde Parkinson hastalığı farkındalık eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde, Parkinson hastalığına farkındalığı arttırmak için hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

İbn-i Sina'nın önerisi 'kuzu kulağı' her derde deva

Dünya tıp tarihine damga vuran, günümüzde de yoğun ilgi gören İbn-i Sina'nın reçeteleri arasında bulunan ve 'beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı' şeklinde anlattığı 'kuzu kulağı' tezgahlarda yerini aldı.

Diyetisyen Tekay: 'Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor'

Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz dedi.

Bilinci açık beyin ameliyatı oldu, 'Ameliyatı sonuna kadar bire bir hissediyordum'

Tunceli'de 3 ay önce kafasını çarpması sonucu beyin kanaması geçirdiği belirlenen hasta Elazığ'da özel bir hastanede yapılan beyin ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Uyutulmadan, bilinci açık bir şekilde yapılan ameliyat sonrası sağlığa kavuşan hasta, Ameliyatı sonuna kadar bire bir hissediyordum. Bu daha büyük avantaj dedi.

Diyetle 50 kilo verdi: 'Çevremdekiler 'ameliyat mı oldun' diyor'

Elazığ'da 24 yaşındaki Pelin Gençer, altı ay içerisinde 50 kilo verdi. Sağlıklı beslenme ile bu sonuca varılabileceğini çevresine gösteren Gençer, 'Zayıflamadan önce hayatımda giydiğim kıyafetlerime, şimdi benle diyetisyenim girebiliyoruz' dedi.

Zabıta ekiplerinden market denetimi

Elazığ'da zabıta ekipleri marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi

Elazığ'da jandarma ekipleri, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi.

Dr. Bulut, '1.4 milyon insan tüberkülozdan hayatını kaybediyor'

Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünya genelinde 2021 yılında yaklaşık 10,6 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıktığını belirten Halk sağlığı Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İrem Bulut, aynı zamanda verilere göre 1.4 milyon insanın da tüberkülozdan hayatını kaybettiğini söyledi.

Uzmanı uyardı: 'İftar sonrası şerbetli yerine sütlü tatlılar tüketin'

Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Beyza Güner, İftar saatinden sonra kan şekerimizi vücut yükseltmeye çalışır. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar her zaman tercihiniz olsun. Porsiyon kontrolüne dikkat etmekte de mutlaka fayda vardır dedi.

Elazığ'da temel ilk yardım eğitimi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi ve Elazığ Omurilik Felçliler Derneği işbirliğiyle Tekerlekli Sandalyemle Hayatta Ben de Varım Projesi çerçevesinde temel ilk yardım eğitimi verildi.

Oruç tutacaklara sahur uyarısı yapan uzman, 'zeytine' dikkat çekti

Ramazan ayının bu gece ilk sahurla başlayacak olmasıyla birlikte uzmanlar, sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru olduğunu, sağlığın korunması için sahura gerekli özenin gösterilmesi önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Uğur, 'Obezite 1980 yılından günümüze kadar iki kat arttı'

Tüm dünyada obezitenin gittikçe arttığını belirten İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 'Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre obezite 1980 yılından günümüze kadar iki kat arttı' dedi.

Elazığ'da depremzede anne ve anne adaylarına psikososyal destek eğitimi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe ve Lohusa Okulları tarafından depremzede gebe ve annelere yönelik psikososyal destek verildi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır'

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'a 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Malatya'dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır' dedi.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ölüm oranını azaltıyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı programı düzenlendi.

Elazığ'da bir yılda 7 milyondan fazla hasta muayene edildi

Elazığ'da 2022 yılında Sağlık Bakanlığına dair il merkez ve ilçelerin yanı sıra özel hastanelerde de olmak üzere 7 milyon 429 bin 354 vatandaşın muayene edildiği istatistik paylaşıldı.

Elazığ'ın ambulans sayısı 63'e yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet ambulans Elazığ'a tahsil edildi. Böylelikle Elazığ'daki ambulans sayısı 63'e yükseldi.

Toplam 291 haber.