Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Tiyatro oyununu sergilemek için 30 günde 20 kilo verdi

Elazığ'da senarist ve tiyatro oyuncusu Mahmut Yıldırım, obeziteye dikkat çekmek ve yakın tarihte sahneleyeceği bir tiyatro oyunu için 1 ayda yaptığı diyet ve egzersiz sayesinde 20 kilogram verdi.

Uzman Aytekin Dağdelen: Kaş Ekimi Trendi Hızla Yükseliyor

Son yıllarda, güzellik ve estetik alanındaki gelişmeler ile birlikte kaş ekimi işlemleri popülerlik kazanmaya devam ediyor. Kaşlar, yüzün en önemli özelliklerinden biri olarak kabul edildiği için, dolgun ve düzgün kaşlar, birçok kişi için çekici bir görünümün anahtarı haline gelmiştir. Bu trendin hızla yükselişi, saç ve kaş ekim uzmanlarını da harekete geçirdi.

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut, yaz mevsiminde özellikle kalp hastaları ve hipertansiyon hastalarının kullandıkları idrar sökücü ilaçların vücutta sıvı kaybına neden olacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Polat'tan aşırı sıcaklara karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, vatandaşları aşırı sıcak ve güneş çarpmalarına karşı uyardı.

Elazığ'da Enfeksiyoz Mononükleoz toplantısı düzenlendi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, Enfeksiyoz Mononükleoz konulu toplantı gerçekleştirildi.

Uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin

Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, kurban kesimi ve hayvansal kökenli hastalıklara karşı uyardı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban kesimi ve hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurbanlık hayvanın kesinlikle veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı hayvan olduğuna dikkat edilmesi, kesim işleminin hijyenik yerlerde yapılması, kurban kesen, hayvanı yüzerek et taksimi yapan kasap ve yardımcıları ile kurban sahiplerinin çıplak elle hayvanların kan ve çıkartıları ile dokularına temas etmemesi, önlük giymek ve eldiven kullanmak gibi gerekli korunma önlemlerini almaları oldukça önemlidir' dedi.

30 yıllık ameliyat korkusunu kapalı yöntemle yendi, 4 günde sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği ve kalp kapakçığı rahatsızlıklarından dolayı 30 yıl önce ameliyat olmasına karar verilen, ancak açık yöntemden korktuğu için bugüne kadar tedavisini ilaçlarla sürdürmeye çalışan Ahmet Eker (70) Elazığ'da kalp ve damar cerrahi uzmanı Prof. Dr. Orhan Veli Doğan ve ekibi tarafından uygulanan ileri teknoloji kapalı yöntemle ameliyat olarak 4 günde sağlığına kavuştu.

Diyetisyen Uç: 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz'

Sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz. Diğer soğuk içereceklerin tüketimine de yine dikkat edilmelidir. Özellikle kalorisi yüksek şekerli ve asitli içeceklerin yerine daha çok ev yapımı soğuk içecekler ve meyve suları tercih edilmelidir' dedi.

Elazığ'da gebe okulu uzaktan eğitim programı sürüyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Gebe Okulu çerçevesinde uzaktan eğitim programlarına devam ediyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ndeki hastaların el emeği göz nuru eserleri sergilendi

Elazığ'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından 'Toplum Ruh Sağlığı İş Uğraş Terapisi Sergisi'nin yılsonu açılışı yapıldı.

Doç. Dr. Ahmet Karakeçi 'Mesane pili yöntemi oldukça güvenli bir yöntemdir'

Mesane pili ameliyatının lokal anestezi eşliğinde veya genel anestezi şartları altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Ahmet Karakeçi, 'Kalça kemiği içine mesaneden bağırsaklara uzanan sinirlerin uyarılmasını sağlayan bir elektrot yerleştiriyoruz. Bu yöntemin sık idrara çıkan, idrarını tutamayan ya da idrara çıkamayan hastalarda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Mesane pili yöntemi oldukça güvenli bir yöntemdir' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden mantar zehirlenmeleri karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları mantar tüketimi ve zehirlenmesine karşı uyardı.

Gerçek hayatta duygusal boşluk yaşayan çocuklar, sanal aileyi daha etkileyici buluyor

Son dönemlerde sıkça ortaya çıkan ve gerçek aile yapısını iyiden iyiye bozan 'sanal aile' durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çocuk ve Ergen Ruh Hastalıkları Uzmanı Azad Asafov, Çocuklar anne ve babadan alamadığı duygusal desteği sanal anne ve babada daha şiddetli hissedebiliyor. Bu açıdan kendilerini terk edilmiş değil de sahipli birey gibi hissedip bu dünyada kaybolabilirler dedi.

Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde 5 ayda 3 bin hayvan tedavi edildi

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde bu yılın ilk beş ayında 3 bin hayvan tedavi edildi.

Elazığ'da 'Dünya Tütünsüz Günü' etkinlikleri sürüyor

Elazığ'da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü farkındalık etkinlikleri sürüyor.

Elazığ'da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliği

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Elazığ'da köy ve ticari tavuk işletmelerinde denetim

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentte faaliyet gösteren köy ve ticari tavuk işletmelerinde denetim gerçekleştirdi.

Sahte güneş gözlükleri için önemli uyarı: Katarakt gelişimini hızlandırabiliyor

Havaların ısınması ve baharın gelmesiyle güneşin kendisini gösterdiğini belirten göz hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, gözü güneşten gelen ışınlarından korunmak için kullanılan gözlükleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bir bir anlattı. Yrd. Doç. Dr. Genç, sahte gözlüklerin katarakt gelişimini hızlandırabileceğini söyledi.

Toplam 291 haber.