Malatya

Malatya Haberleri

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışı standı kuruldu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı standı açıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağladı.

Bölgenin ilk tazelenme üniversitesi MTÜ oldu

Dünyada da örnek teşkil edecek bir yaşlı üniversitesi modeli geliştirilmesi vizyonuyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında Tazelenme Üniversitesi protokolü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Gençlerden örnek hareket

Malatya'da gençler örnek hareket göstererek kan bağışında bulundular.

Arguvan'da bilim fuarı

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde öğrenciler yaptıkları eserleri bilgim fuarında sergiledi. 14 tane projenin yer aldığı bilim fuarı 4 Kasım 2021 Perşembe akşamına kadar açık kalacak.

Malatya'da Kuzey Çevre Yolu 2023'te hizmete girecek

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kuzey Çevre Yolu'nun 2023 yılında hizmete açılması için yoğun çaba sarf edildiğini belirterek, Yolun 22,3 kilometrelik bölümü bitirildi, fiziki gerçekleşme yüzde 57'ye ulaştı dedi.

Polisten karbon monoksit uyarısı

Malatya polisi, karbon monoksit zehirlenmesi konusunda vatandaşları uyararak, yapılması gerekenler konusunda bilgiler veriyor.

Dezavantajlı bireylere eğitim

Malatya'da dezavantajlı bireylere yönelik sanatsal, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamında, çocuk ve gençlere, teknoloji bağımlılığı, akran zorbalığı, verimli ders çalışma, zamanı etkin kullanma, bilinçli tüketim, sağlıklı yaşam bilinci, madde bağımlılığı ve siber zorbalık gibi alanlarda eğitim verilecek.

Rektör Kızılay: 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir televizyonda yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz' diyerek, ince bağırsak ve pankreas naklinin Türkiye'de sadece Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapıldığına dikkat çekti.

Öğrencilere tasarruf uyarısı

Malatya'da üniversite yurtlarında kalan öğrencilere tasarrufu hatırlatmak bakımından yurtlarda elektrik tasarrufu ile ilgili bir çalışma yapıldı.

Peynir bidonlarından 5 kilo 890 gram uyuşturucu çıktı

Malatya'da yol kontrol noktasında durdurulan otobüste peynir bidonlarına gizlenmiş vaziyette 5 kilo 890 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Jandarmadan yaya önceliği uygulaması

Malatya'da jandarma trafik timleri okul önlerinde 'Yayalar kırmızı çizgimiz' sloganı ile yaya öncelikli trafik denetimleri gerçekleştirdi.

Tarihi Usta Şagirt Kümbeti restore ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasları gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere taşıma çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Malatya'nın tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesinde bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Usta Şagirt Kümbeti'nde çalışmalara başlandı.

Terör örgütü propagandasına 1 gözaltı

Malatya'da terör örgütlerinin sosyal medyada propagandasını yaptığı belirlenen şüpheli, jandarmanın operasyonu ile gözaltına alındı.

Malatya'da devrilen beton mikserinin sürücüsü araçta sıkıştı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünde çıkan beton mikseri, yan yatarak devrildi. Kazada araçta sıkışan sürücü yaralandı.

Söylemez, 'Meslek Kanunu, 24 Kasım'da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde'

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Memur-Sen'de öğretmenlik meslek kanunu hakkında basın açıklaması yaptı. Söylemez, Öğretmenlik Meslek Kanunu beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılmalıdır' dedi.

Yeni Malatyaspor'da, Başakşehir mesaisi sürüyor

Süper Lig 'in 12. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek olan Yeni Malatyaspor'da hazırlıklar yağmur altında devam etti.

Eşi tarafından öldürülen kadın, gözyaşları arasında defnedildi

Malatya'da ayrılmak üzere olan eşi tarafından sokakta bıçakla öldürülen 38 yaşındaki Nursel Taşkın, bugün gözyaşları arasında defnedilirken, cani koca ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayıp koyunları jandarma drone ile buldu

Malatya'da arazide kaybolan 84 adet küçükbaş hayvan, jandarmanın drone ile havadan yaptığı arama ve tarama çalışmalarının sonucunda bulundu.