Malatya

Malatya Haberleri

Canice öldürülen kadının ailesi, en ağır cezanın verilmesini istiyor

Geçtiğimiz günlerde boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Nursel Taşkın'ın gözü yaşlı kızı, babasının en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor. Genç kadının babası da katil zanlısının hak ettiği cezayı almasını istedi.

Üniversitelerde güvenlik tedbirleri eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki 213 özel güvenlik görevlisine güvenlik tedbirleri eğitimi verildi.

Fendoğlu, tapu kadastro yenileme çalışmalarını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği yazılı soru önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Malatya ve ilçelerinde ki tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını sordu. Fendoğlu, tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını kapsamında 2021 yılı ve sonrasında ki çalışmaların nasıl bir takvimle olacağını ve Malatya ile ilçeleri bazında ne kadarlık bir alanı kapsadığını sordu.

Başkan Sülük: 'Pütürge'de istihdam anlamında önemli projeleri hayata geçirdik'

Malatya'nın Pütürge İlçesi Belediye Başkanı Mikail Sülük, İstanbul'da hemşerileri ile bir araya gelerek, istihdam anlamında ilçede önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade edip, dernek başkanlarından Pütürge'ye geri dönüş için destek istedi.

Battalgazi'de çocuklara 'temiz çevre ve atık' eğitimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırılması amacıyla başlatılan Temiz Çevre ve Atık Eğitimi Projesi kapsamında, öğrencilere oyunlarla geri dönüşüm eğitimleri veriliyor.

Şeker fiyatlarına zam iddiaları

Şeker fiyatlarına zam geleceği ve bu yüzden stokçuluk yapıldığı iddialarına cevap veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın bir kamu kurumu olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararnameleri ile yönetildiğini hatırlatarak, Bizde fiyat standart. 50 kiloluk bir torba şeker şuan 213 TL'den satışa sunuluyor. Yaklaşık 7 bin ton stokumuz var. dedi.

Oussama Haddadi: 'Başakşehir karşısında daha iyi konsantre olarak sahadan galip ayrılacağız'

Yeni Malatyaspor'un Tunuslu oyuncusu Oussama Haddadi, Cumartesi günü oynayacakları Başakşehir maçında daha iyi konsantre olarak sahadan galip ayrılmak istediklerini söyledi.

Lösemi Hastası Ömer'e jest

Lösemi hastası olması nedeniyle arkadaşları ile oyun oynamadan uzak kalan Ömer'e gençler sahip çıkıp, 'Ömer Gençlik Merkezine gelemiyorsa Gençlik Merkezimiz Ömer'e gider' diyerek evinde Ömer'i ziyaret etti.

Malatyalı Boksör Karakuş, Avrupa Şampiyonasında iddialı

Malatyalı Boksör Furkan Karakuş, Avrupa Şampiyonasına iddialı gitti.

Sumudica: 'Final maçı gibi iyi hazırlanacağız'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, bu hafta sahalarında oynayacakları Başakşehir maçına galibiyet için çıkacaklarını belirterek, Biz final maçı gibi iyi hazırlanacağız dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, 11 gündem maddesini görüştü

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının 1.birleşim 1.oturumunda bir araya gelerek 11 gündem maddesini görüştü.

Turist rehberleri Malatya'nın tarihi mekanlarını gezdi

Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya Kalıcı Listesine girmesi ile birlikte profesyonel turist rehberlerinin ilgi odağı olan Malatya, tarihi eserlerin bir bir gün yüzüne çıkarılması ve var olan eserlerin ise restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılmasının olumlu sonuçlarını almaya başladı.

Miniklere trafik eğitim semineri

Malatya'da jandarma görevlileri, miniklere trafik eğitim semineri verdi

Öğrenciler eserlerini tanıttı

Malatya'nın Kale İlçesi'nde bilim fuarı açılarak, öğrenciler eserlerini tanıttı.

Akçadağ'da 6,5 kilo esrar ele geçirildi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaklaşık 6,5 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışı standı kuruldu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı standı açıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağladı.

Bölgenin ilk tazelenme üniversitesi MTÜ oldu

Dünyada da örnek teşkil edecek bir yaşlı üniversitesi modeli geliştirilmesi vizyonuyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında Tazelenme Üniversitesi protokolü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Gençlerden örnek hareket

Malatya'da gençler örnek hareket göstererek kan bağışında bulundular.