• Haberler
  • Elazığ
  • Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Elazığ İHH tarafından düzenlenen Ramazan Şenliği'nde yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar oyunlar, ikramlar ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir gün geçirerek unutulmaz anlar yaşadı.

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan Şenliği, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. Kentte bakımı üstlenilen onlarca çocuk, gün boyunca hem eğlendi hem de Ramazan ayının paylaşma ruhunu birlikte yaşadı.

Elazığ İHH Yetim Birimi, Elazığ Genç İHH ve Elazığ İHH Çocuk ekiplerinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar için çeşitli oyun alanları kuruldu. Oyun makineleri ve farklı aktivitelerle doyasıya eğlenen çocuklar, gönüllülerle birlikte keyifli anlar geçirdi.

Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Çocuklar doyasıya eğlendi

Etkinlik boyunca çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi. Renkli görüntülere sahne olan programda çocukların neşesi yüzlerinden okunurken, gönüllüler de onların sevincine ortak oldu.

Elazığ İHH yetkilileri, bu tür organizasyonların çocukların hem eğlenmesi hem de sosyal anlamda gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygusunu çocuklarla birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirdi.

Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Program fuar merkezinde gerçekleştirildi

Ramazan şenliği, Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Program kapsamında farklı yaş gruplarından çok sayıda çocuk aynı çatı altında buluştu.

Elazığ İHH tarafından yapılan açıklamada, etkinliğe ev sahipliği yapılmasına katkı sağlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’na ve Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan’a teşekkür edildi.

Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Ramazan boyunca yardım çalışmaları sürüyor

Elazığ İHH Kadın Kolları ve Yetim Birimi, Ramazan ayı boyunca kentteki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor. Her gün hazırlanan iftarlık yemekler, belirlenen ailelerin evlerine götürülerek sofralarına ulaştırılıyor.

Dernek ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri ve kumanya kartlarıyla da destek sağlıyor. Bu çalışmalar sayesinde Ramazan ayı boyunca hem iftarlık ihtiyacı karşılanıyor hem de dayanışma duygusu güçleniyor.

Pamuk şeker tadında bir gün: Elazığ'da yetimlerin yüzü Elazığ İHH ile güldü

Yardımlar yurt dışında da sürüyor

Elazığ İHH’nın yardım faaliyetleri sadece Türkiye ile sınırlı değil. Dernek, son olarak Bangladeş’te bulunan İnegöl Yetimhanesi’nde kalan yetim çocuklara 5 gün boyunca iftar ve sahur ikramında bulundu.

“Ramazan Kardeşliğe Çağrı” sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Elazığ İHH, 2026 Ramazan ayı boyunca hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok yardım faaliyeti gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!