Malatya'da kar nedeniyle kapalı 72 mahalle yolunda çalışmalar sürüyor

Malatya'da kar nedeniyle kapalı olan 72 kırsal mahalle yolunda yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Malatya’da kar nedeniyle kapalı olan 72 kırsal mahalle yolunda yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından karlı yolları temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürülüyor. Özellikle kırsal mahallelerde tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması nedeniyle bu bölgelerde yol açma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. 3 Şubat Cuma günü sabah itibariyle Akçadağ’da 6, Arapgir de 8, Battalgazi’de 3, Darende’de 13, Doğanyol’da 4, Hekimhan’da 8, Kale’de 2, Kuluncak’ta 5, Pütürge’de 11, Yazıhan’da 10, Yeşilyurt’ta 2 olmak üzere toplam 72 noktada yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hastalar için yollar açılıyor

Kar yağışıyla birlikte özellikle hastalara sağlık ekiplerinin ulaşması için gelen çağrılar üzerine yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, bir yandan da araçlarıyla kar yağışı sonrasında yolda kalan araçların kurtarılmasına da yardımcı oluyor.

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından da kar yağışı nedeniyle kırılarak yola düşen ağaç dalları da kaldırılıyor.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin