• Haberler
  • Elazığ
  • Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Elazığ'da da hissedildi

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Elazığ'da da hissedildi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Sabah saatlerinde yaşanan sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, ekiplerin saha tarama çalışmaları sürüyor.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Deprem, 20 Mayıs 2026 tarihinde saat 09.00.14’te meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre sarsıntının merkez üssü Battalgazi ilçesi olarak açıklanırken, depremin büyüklüğü 5.6 ML olarak ölçüldü. Depremin yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Sarsıntı özellikle Elazığ merkez, Baskil, Sivrice ve Kovancılar ilçelerinde hissedilirken, vatandaşlar panikle ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Depremin ardından bölgede kısa süreli tedirginlik yaşandı.

AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığı öğrenilirken, ilk saatler itibarıyla herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtiyor.

Malatya ve Elazığ hattı, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde bulunması nedeniyle sık sık depremlerle gündeme geliyor.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!