Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi

Elazığ'da jandarma ekipleri, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi.

Dr. Bulut, '1.4 milyon insan tüberkülozdan hayatını kaybediyor'

Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünya genelinde 2021 yılında yaklaşık 10,6 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıktığını belirten Halk sağlığı Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İrem Bulut, aynı zamanda verilere göre 1.4 milyon insanın da tüberkülozdan hayatını kaybettiğini söyledi.

Uzmanı uyardı: 'İftar sonrası şerbetli yerine sütlü tatlılar tüketin'

Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Beyza Güner, İftar saatinden sonra kan şekerimizi vücut yükseltmeye çalışır. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar her zaman tercihiniz olsun. Porsiyon kontrolüne dikkat etmekte de mutlaka fayda vardır dedi.

Elazığ'da temel ilk yardım eğitimi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi ve Elazığ Omurilik Felçliler Derneği işbirliğiyle Tekerlekli Sandalyemle Hayatta Ben de Varım Projesi çerçevesinde temel ilk yardım eğitimi verildi.

Oruç tutacaklara sahur uyarısı yapan uzman, 'zeytine' dikkat çekti

Ramazan ayının bu gece ilk sahurla başlayacak olmasıyla birlikte uzmanlar, sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru olduğunu, sağlığın korunması için sahura gerekli özenin gösterilmesi önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Uğur, 'Obezite 1980 yılından günümüze kadar iki kat arttı'

Tüm dünyada obezitenin gittikçe arttığını belirten İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 'Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre obezite 1980 yılından günümüze kadar iki kat arttı' dedi.

Elazığ'da depremzede anne ve anne adaylarına psikososyal destek eğitimi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe ve Lohusa Okulları tarafından depremzede gebe ve annelere yönelik psikososyal destek verildi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır'

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'a 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Malatya'dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır' dedi.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ölüm oranını azaltıyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı programı düzenlendi.

Elazığ'da bir yılda 7 milyondan fazla hasta muayene edildi

Elazığ'da 2022 yılında Sağlık Bakanlığına dair il merkez ve ilçelerin yanı sıra özel hastanelerde de olmak üzere 7 milyon 429 bin 354 vatandaşın muayene edildiği istatistik paylaşıldı.

Elazığ'ın ambulans sayısı 63'e yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet ambulans Elazığ'a tahsil edildi. Böylelikle Elazığ'daki ambulans sayısı 63'e yükseldi.

Elazığ'da 'Suçlu Kim' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen 'Suçlu Kim' temalı etkinlikte, madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Diyetisyen Karakaya: 'Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor'

Çocukluk çağındaki obezite artışı için öncelikle aileyi sorgulamak gerektiğini belirten Diyetisyen Rümeysa Karakaya, Ailenin beslenme alışkanlıkları çocuğun beslenmesini de belirliyor. Aile sağlıksız besleniyor ise çocuklar ebeveynlerini rol model alarak sağlıksız besleniyor dedi.

Elazığ'da kazada takla atan aracın altında sıkıştı, ekipler seferber oldu

Elazığ'da gece saatlerinde yoğun kar yağışının da etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu panelvan şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası takla atarak ters dönen aracın altında sıkışan bir kişi, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yaklaşık 1 buçuk saat sonra kurtarıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bazı poliklinikler mesai sonrasında açık olacak

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, çarşamba günleri saat 21.00'a kadar 6 polikliniğin açık olacağı bildirildi.

Dr. Oflaz, 'Radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir'

Hayatın devamı için gereken enerjinin asıl kaynağının güneş olduğunu belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oflaz, 'Güneşin de en büyük radyasyon kaynağı olduğunu düşünürsek radyasyon aslında hayati bir öneme sahiptir' dedi.

Diyetisyen Karakaya: 'Mevsimsel beslenmek önemlidir'

Mevsimsel beslenmenin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Rümeysa Karakaya, 'Bunun için kış meyve ve sebzelerine yer vermek büyük önem arz eder. Yapılan araştırmalara göre kış mevsimin gelmesiyle birlikte kilo almaya daha yatkın bir hale geliyoruz. Kışın kilo almamak için mutlaka protein ağırlık beslenmek gerekiyor' dedi.

Elazığ'da hastalara müzik dinletisi

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara yönelik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Sosyal medyadaki yanlış diyetlere karşı uyaran Diyetisyen Karakaya, 'Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın'

Sosyal medya platformlarından görülerek uygulanan ve hızlı kilo kayıplarına neden olan diyet ve kürlerin sağlıklı olmadığını belirten Diyetisten Rümeysa Karakaya, 'Yanlış diyet programları, birçok sağlıksal sorunu beraberinde getirir. Kilo vereceğim diye sağlığınızdan olmayın' dedi.

Toplam 283 haber.