- Haberler
- Sağlık
- Fethi Sekin'de 'idareci' değil 'dert ortağı' dönemi: Başhekim ve ekibi şifanın izini sürdü
Fethi Sekin'de 'idareci' değil 'dert ortağı' dönemi: Başhekim ve ekibi şifanın izini sürdü
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Demir, makam odasındaki evrak yoğunluğunu bir kenara bırakıp hastanenin en hareketli birimlerine 'baskın' tadında bir inceleme turu yaptı. Başhekim yardımcılarıyla birlikte servis koridorlarını adım adım gezen Demir, hem personelin terini sildi hem de hastanın derdine ortak oldu.
Şehrin ve bölgenin sağlık yükünü omuzlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde bugünlerde yönetim anlayışı değişiyor. Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Fatih Demir, yanına yardımcıları Kaan Poyraz, Barış Çiçek, Tuğçe Taşar Yıldırım ve Yasemin Kırık'ı da alarak hastanenin adeta kalbi sayılan birimlere çıkarma yaptı. Tıbbi Onkoloji, Fizik Tedavi ve Hemodiyaliz gibi hassas noktaları hedef alan bu ziyaret, klasik bir denetimden ziyade sahadaki aksaklıkları yerinde görme hamlesine dönüştü.
Personelin Talebi, Hastanın Konforu Masaya Yatırıldı
Ekibin ilk durağı, sabır ve yüksek dikkatin adresi olan Tıbbi Onkoloji servisiydi. Burada görev yapan sağlık çalışanlarıyla ayaküstü bir toplantı gerçekleştiren Demir, özellikle randevu süreçlerindeki yoğunluğu ve personelin çalışma temposunu bizzat dinledi. Ardından Fizik Tedavi ve Hemodiyaliz ünitelerine geçildi. Burada sadece tıbbi cihazların teknik durumu değil; bir hastanın yatağındaki konforundan, ünitedeki havalandırmaya kadar her ayrıntı Başhekimin not defterine girdi.
“İdareci Değil, Dert Ortağı Bekliyoruz”
Hastane yönetimi, koridorlarda sadece teknik inceleme yapmadı; asıl mesaiyi hasta odalarında harcadı. Tedavi gören vatandaşlarla tek tek göz göze gelen Başhekim Demir, "Geçmiş olsun" dileklerini sunarken bir yandan da hastanenin hizmet kalitesine dair samimi geri bildirimler topladı.
Hemodiyaliz ünitesinde uzun süredir tedavi gören Hüseyin Amca, yöneticileri başında görünce duygularını saklayamadı:
“Evladım, biz buraların demirbaşı olduk artık. Başhekimin gelip halimizi hatırımızı sorması, ‘Bir ihtiyacın, bir şikâyetin var mı?’ demesi bize ilaçtan daha iyi geliyor. Biz makamında oturan değil, halden anlayan idareci bekliyoruz. Allah razı olsun, bugün yalnız hissetmedik.”
Fizik tedavi servisinde annesine refakat eden Mehmet Bey ise denetimin güven verdiğini şu sözlerle ifade etti:
“Derdini anlatacak bir muhatap bulmak bazen tedaviden daha önemli. Başhekimin bizzat buraları gezip eksikleri yerinde görmesi, yarın bir gün yaşayacağımız sorunun daha hızlı çözüleceği anlamına gelir. Bu tablo bizi ziyadesiyle memnun etti.”
Onkoloji Hastalarından ‘Randevu’ Talebi
Ziyaret her ne kadar moral odaklı olsa da vatandaşlar taleplerini iletmekten geri durmadı. Özellikle Onkoloji servisinde tedavi gören bazı hastalar, randevu sürelerindeki tıkanıklığın aşılması noktasında Başhekimden söz aldı. Vatandaşın nabzını tutan Demir, iletilen her bir talebin takipçisi olacağını vurgularken, "Amacımız kağıt üzerinde değil, sahada kusursuz bir hizmet sunmak. Bu ziyaretler bir başlangıç, arkası gelecek," mesajını verdi.
Bakmadan Geçme





