Tkdk Haberleri

Tkdk Haberleri

Öğretmenlik hayalini bıraktı çiftlik kurdu

Malatya'da yaşan 45 yaşındaki kimya öğretmenliği mezunu Gökhan Balcı, öğretmenlik hayalinden vazgeçerek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle çiftlik kurdu. Balcı şimdilerde günde 300 litre süt üretimi yapıyor.

Devlet desteğiyle kurduğu tesiste günlük 700 litre süt üretiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hafure Adak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu modern tesiste günde 700 litre süt üretimi yapıyor.

Elazığ'da 10 yılda 578 projeye 2,2 milyar lira hibe desteği verildi

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bir yılda 102 projeye 130,6 milyon lira hibe desteği verilirken son 10 yılda ise 578 projeye 2,2 milyar lira destek verildiği bildirildi.

Bingöl'de TKDK toplantısı gerçekleştirildi

Bingöl Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 'TKDK Destekleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Elazığ'a 11 yılda 1 milyar 28 milyon lira yatırım kazandırıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2012 yılından bu zamana kadar toplam 423 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını ve 2022 yılında hedeflerini yüzde 132 oranında gerçekleştirerek 95 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ödediğimiz bu 95 milyon liranın 42 milyon lirası tamamlanan 62 adet projeye, 53 milyon lirası ise 2023 yılında ödenecek 57 adet projeye avans ödemesi şeklinde gerçekleştirildi' dedi.

Temizlikçilikten patronluğa uzanan başarı hikayesi

Malatya'da yaşayan iki çocuk annesi Gülten Altaş Aygören, temizlik işlerinde çalışırken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

Ev hanımıydı kendi işinin patronu oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zeynep İlhan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

Tarımın geleceğine ışık tutacak proje çalıştayı başladı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Dicle Üniversitesi (DÜ) iş birliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı,Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Karacadağ Kalkınma Ajansı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Toros Tarım, Dicle Yem ile Progen'in katkıları ile bölge tarımın geleceğine ışık tutmak amacıyla 'Gelecekte Diyarbakır'ın Tarımsal Perspektifi' çalıştayı başlatıldı. Tarım Bakanlığı uzmanları, Dicle Üniversitesi ve bir çok üniversiteden Akademisyenler, TOBB, TURİB, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TKDK, KGF, GAPUTEM, AB Delegasyonu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan uzmanlar ile iş insanlarının oluşturduğu 100 kişilik çalışma grubu Diyarbakır'da tarımsal üretim, tarımsal sanayi, tarımsal ticaret ve tarımsal finansman başlıklarında çalıştay düzenledi.

TKDK'dan Elazığ'a yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 25 Mart'ta tamamlanan 11.Başvuru çağrı dönemini rekor bir başarı ile tamamladı.

Şehir hayatından sıkıldı, devletten aldığı destek ile köye dönüp çiftlik kurdu

Elazığ'da yaşayan ve şehir hayatından sıkılan Muharrem Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destek ile köyüne dönerek tavuk çiftliği kurdu. Yılda ortalama 160 bin tavuk yetiştiren Erdem, bunun yanı sıra babasından kalan 20 hayvan kapasiteli ahırı da 100 hayvan kapasiteli modern bir besi çiftliğine dönüştürdü.

Tüfenkci, '250 milyonluk yatırım Malatya'ya kazandırıldı'

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü( TKDK) Murat Tunç'u ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Elazığ'a 9 yılda 730 milyon lira yatırım kazandırıldı

2013 yılından bu zamana kadar toplam 462 adet projeye yaklaşık 337 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 'Bunun karşılığında yaklaşık 730 milyon lira ilimize yatırım kazandırmış olduk' dedi.

'Hayal bile edemezdik' diyen muhtar, TKDK'dan aldığı destek ile köyünü tavuk ve besi çiftliğine döndürdü

Elazığ'da babadan kalma geleneksel hayvancılığı devam ettiren köy muhtarı Ömer Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı 2 milyon liralık destek ile köyüne bir besi bir de tavuk çiftliği kurdu. Muhtarı örnek alan köylülerin de destek alması ile köye 7 tane çiftlik kuruldu.