Tarım Haberleri

Tarım Haberleri

Elazığ'da veri girişleri değerlendirme toplantısı düzenlendi

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bitkisel üretim istatistikleri 2024 yılı 1. tahmin veri girişleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Güneydoğu'da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Dicle Elektrik; Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt'teki tarımsal sulama abonelerin elektrik borcunun 27 milyar liraya ulaştığını, 18 bin aboneye yeni sezon öncesi elektrik kesintisi uyarısında bulundu.

Elazığ'da üreticilere bin 400 adet dut fidanı dağıtıldı

Organik Tarımı Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğü tarafından 10 çiftçiye dut fidanı dağıtıldı.

Elazığ'da tarımsal ekosistemler için önemli adım!

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aydıncık Köyü'nde 600 dekarlık alanda mera ıslah çalışması başlattı. Tarımsal ekosistemlerin iyileştirilmesi ve onarılması çerçevesinde pilot 3 ilden biri olan Elazığ'da ilk etapta 170 dekarlık mera alanında Amerikan tuz çalısı bitkisi toprakla buluştu.

Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu

Küresel iklim değişikliğine ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamalara bağlı arı ölümlerinin artmasıyla birlikte Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu.

Silvan Barajı'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Diyarbakır'da yapılan Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisi sulanacak, 235 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve milli ekonomiye yılda 18,18 milyar lira katkı sağlanacak.

Proje kapanışı Diyarbakır'da yapıldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığının işbirliği ve Japonya Hükümeti'nin finansmanı altında yürütülen Kırsal Topluluklar Tarımla Birleşiyor projesinin kapanış etkinliği ve Üretici Kadınlar Fotoğraf Yarışması ödül töreni düzenlendi.

'Hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda 2. noktamız Elazığ oldu'

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Ülke ekonomisindeki ve hayvancılık açısından son derece büyük zararlar veren hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda 2. noktamız Elazığ oldu' dedi.

'Üretimini artırmak için yatırım yapacağız'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra 'Sektör Paydaşları' toplantısına katıldı. Yumaklı, şeker fabrikalarının üretimini artırmak için yatırım yapacaklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Yüzer GES Projesini inceledi

Elazığ'da Keban Barajı üzerinde bulunan Yüzer GES'i inceleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de içme suyu hariç belli bir seviyede olan tüm su rezervuarlarının yüzde 10'nunu bile kullandığımızda Türkiye'nin yıllık elektrik ihtiyacının 4'te birini karşılama potansiyeline sahip dedi.

Malatya'da depremin izleri siliniyor

Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya'da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi hayata geçirildi. Eğitimden sağlığa, alt yapıdan tarıma, ulaşımdan toplu konutlara kadar her alanda hayata geçirilen projeler ile Malatya yeniden inşa ediliyor.

Malatya'da kayısıda zirai don tehlikesi

Malatya tarımının en önemli ürünlerinden kayısıda bugün kar ve yağmur sonrası hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile çiftçileri endişe sardı.

Diyarbakır Tarım Konseyi ikinci kez toplandı

Diyarbakır'ın sahip olduğu tarımsal potansiyeli daha iyi değerlendirmek, tarım sektörünü büyütmek, sürdürülebilirliğini ve katma değerini artırmak, tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayıp, sektörün büyüme stratejilerini doğru belirlemek için kurulan Diyarbakır Tarım Konseyi ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da ilk iki ayda 2 bin 2 işletmeye gıda denetimi yapıldı

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Gülçer'in katılımıyla kentte gıda denetimi gerçekleştirilerek Ramazan ayı denetimlerine start verildi. İlk iki ayda ise 2 bin 2 işletmeye denetim yapıldı.

Öğretmenlik hayalini bıraktı çiftlik kurdu

Malatya'da yaşan 45 yaşındaki kimya öğretmenliği mezunu Gökhan Balcı, öğretmenlik hayalinden vazgeçerek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destekle çiftlik kurdu. Balcı şimdilerde günde 300 litre süt üretimi yapıyor.

Elazığ'ın tarımsal üretim planlaması masaya yatırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tarımsal üretim planlaması çerçevesinde Elazığ tarımsal üretim planlama toplantısı, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Malatya'da erken tomurcuklanan kayısı ağaçları endişelendirdi

Deprem bölgesi Malatya'da, kentin en önemli gelir kaynağı olan kayısıda ağaçların yaklaşık iki hafta erken tomurcuklanması çiftçileri tedirgin ederken, yetkililer don ve benzeri zirai olaylara karşı tarım sigortası uyarısı yaptı.

Yeşilyurt'ta öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlere hız verildi

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, 'Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya' Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlerine hız verdi.

Elazığ'da budama eğitimleri sürüyor

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından budama eğitimleri sürüyor.

Yoncalı Barajı tünelinde ışığa 1 kilometre kaldı

Malatya tarımı için önemli bir öneme sahip olacak Yoncalı Barajı'nda sulama tüneli inşaatında ışığın görülmesine 1 kilometre kaldı.

Çermik'te 4 yıllık tarım politikaları ele alındı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 'Tarımsal Üretim Planlaması Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde üreticilerle toplantı yapıldı.

Tunceli'de nakil ve sevk belgesi olmayan 450 kilo somon imha edildi

Tunceli'de 450 kilogram somon, su ürünleri nakil ve sevk belgesi olmadığı için ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından el konularak imha edildi.

Sultansuyu'nda milyonluk taylar için modern tavlalar inşa ediliyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde bulunan ve depremlerde hasar alarak yıkılan, milyonluk tayların bakımının yapıldığı tavlalar yeniden inşa ediliyor. İleri teknoloji kullanılarak inşa edilen tavlarla tay yetiştiriciliğinde kalitenin arttırılması hedefleniyor.

Elazığ'da 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen ve iki gün sürecek olan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğine katılan gençler, stantları gezerek hem bilgi aldı hem de savunma sanayiinden, güvenliğe, iletişimden, tarıma kadar birçok alanda yapılanları gözlemledi.

Güneydoğu Anadolu'da yer altı suları alarm veriyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımsal üretimdeki aşırı yer altı suyu kullanımı çevresel bir tehdit oluşturuyor. Elektrikli motopomplarla yapılan arazi sulamaları, yer altı sularının hızla tükenmesine yol açıyor.

Devlet desteğiyle kurduğu tesiste günlük 700 litre süt üretiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hafure Adak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu modern tesiste günde 700 litre süt üretimi yapıyor.

Şampiyon adayı taylar dünyaya gözlerini açmaya başladı

Malatya'da safkan Arap atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde 2024 yılının şampiyon adayı taylar doğmaya başladı.

DTB'de yüzde 50 hibe desteği tanıtıldı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ev sahipliğinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde yatırımcılara verilecek olan yüzde 50 hibe desteği tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı

Malatya'ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Son 21 yılda Malatya'da inşa ettiğimiz 19 sulama tesisi ile 387 bin 380 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık' dedi.

Diyarbakır'da 13. Tarım ve İnsan fotoğraf sergisi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının düzenlediği 13. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında 8 eser ödüle layık görülürken, 120 eser ise sergi ve albüm çalışması için seçildi.