Ramazan Ayı Haberleri

Ramazan Ayı Haberleri

Yedisu Kaymakamı Başar, 'Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz'

Ramazan ayında hane ziyaretleri gerçekleştiren Bingöl'ün Yedisu Kaymakamı Furkan Başar, 'Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Uzmanından Ramazan ayında küçülen mideye yüklenilmemesi uyarısı

Ramazan ayında aç ve susuzluğa alışan midenin daha da küçüldüğüne ve bu sebeple mideye Ramazan sonrası fazla yüklenilmemesi gerektiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Akpolat, bayram sabahı küçük porsiyon ve protein içerikli besinlerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Elazığ'da Ramazan ayının son cuma namazı kılındı

Elazığ'da camilerde Ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Malatya Girişim Gurubu geleneksel iftar yemeğine geniş katılım

Malatya Girişim Gurubu'nun her yıl Ramazan ayında verdiği geleneksel iftar yemeği bu yıl da geniş katılım ile gerçekleşti. Programa katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 'Malatya'mız eskisinden daha güzel olacak, lütfen buna inanın' dedi.

Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ'da Ramazan ayının 23'üncü gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. 7'den 70'e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

DİKO'dan hasta ve hasta yakınlarına 500 kişilik iftar yemeği

Diyarbakır Kuyumcular Odası, Ramazan ayı boyunca her akşam yardımlaşma ve iftar programı çerçevesinde dün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde iftar yemeği verdi.

Diş Hekimleri iftar yemeğinde buluştu

Ramazan ayı nedeniyle Malatya Diş Hekimleri Odası tarafından özel bir otelde geleneksel iftar yemeği verildi. İftar yemeğine diş hekimleri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

DBB'nin Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut ve Şair İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriyor.

Diyarbakır'da Ramazan'a renk katan söyleşi ve konser etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde Yazar, Şair ve Aktivist Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüş'ü Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde mizah sanatçısı Recep Demirkaynak ve Sanatçı Mesut Kurtis'i Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Diyarbakır'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde 'Ziyafet Sofrası' tiyatro oyunu ve Ammar Acarlıoğlu şarkılarını Diyarbakırlılarla buluşturdu.

MÜSİAD Malatya Şubesi zimem geleneğini yaşatıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara destek olmak amacıyla her Ramazan ayında gerçekleştirdiği zimem geleneği ile vatandaşların bakkal borçlarını ödüyor.

Manginder'den iftar

Malatya Girişimci İş İnsanları (MAGİMDER) derneği tarafından ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği verildi.

Ceylan Karavil Park'ta Ramazan etkinlikleri coşkuyla devam ediyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

DBB'nin Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde Grup Tillo ve ilahi sanatçısı Muzaffer Gürler'i Diyarbakırlılarla buluşturdu.

MÜSİAD'ın yardımlaşma geleneği devam ediyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanlığı her yıl Ramazan ayında düzenlediği yardımlaşma geleneğini bu yılda sürdürerek, bin 700 aileye market alışveriş kartı hediye etti.

Diyarbakır'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve sanatçı Aykut Kuşkaya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Elazığ'da bademin badem şekerine yolculuğu başladı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen bademin badem şekerine yolculuğu başladı. Vatandaşlar, özellikle iftar sonrası tüketmek için badem şekerine oldukça fazla rağbet gösteriyor.

Tescilli Diyarbakır ciğerinin Ramazan ayında iştah kabartan yükselişi

Diyarbakır'ın en önemli lezzetleri arasında yerini alan ve her kesimin damak tadına hitap eden tescilli ciğer kebabı, kentte Ramazan ayında özellikle ocakbaşında en çok tüketilen yemeğin başında geliyor. Ciğerciler, iftar vaktinde günde yaklaşık 500 kilogram ciğer satışı gerçekleştiriyor.

Elazığ'ın camileri mukabele halkalarıyla şenlendi

Elazığ'da Ramazan ayında camilerde 14 asırlık mukabele geleneği sürüyor.

Uzmanı, Ramazan ayında günde kaç litre su tüketilmesi gerektiğini açıkladı

Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, 'Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor' diyerek uyarıda bulundu.

Diyarbakır'da 'Doğudan Batıya Kadim Besteler' konseri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır'da konser verdi.

Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için sıcak yemekler pişiriyorlar

Bingöl'de Türk Kızılayı'na ait aşevinde ihtiyaç sahibi 273 aile için pişirilen 3 çeşit sıcak yemek, görevli ve gönüllü ekiplerce kapıda teslim ediliyor.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Abdurrahman Önül'ün dinleti programıyla devam etti.

Elazığlılar Ramazan'ın ilk cumasında camileri doldurdu

Elazığ'da Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için vatandaşlar camilere akın etti.

Diyarbakır'da ilk iki ayda 2 bin 2 işletmeye gıda denetimi yapıldı

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Gülçer'in katılımıyla kentte gıda denetimi gerçekleştirilerek Ramazan ayı denetimlerine start verildi. İlk iki ayda ise 2 bin 2 işletmeye denetim yapıldı.

MalatyaPark'ta Ramazan eğlenceleri

Ramazan ayı boyunca Malaya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde her akşam Ramazan etkinlikleri düzenleniyor.

Malatya'da Ramazan ayında dilenci operasyonu

Malatya'da zabıta ekipleri, Ramazan ayının başlaması ile artan dilencilere yönelik çalışma başlattı. Bir dilencinin ise zabıta ekiplerinden parasını saklamak için ayakkabısının içine koyduğu görüldü.

Diyarbakır'da zabıta ekipleri gıda denetimlerini artırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.