Iletişim Haberleri

Iletişim Haberleri

47 yaşındaki engelli vatandaş artık insanlarla iletişim kurabilecek

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan, küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu yatağa bağımlı kalan 47 yaşındaki Mete Balaban için sosyal medya üzerinde yapılan çağrıların ardından özel kabin yapıldı. Kabin sayesinde istediği zaman dışarı çıkabilecek olan Balaban büyük bir mutluluk yaşadı.

'İşimiz gücümüz Malatya olacak'

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, geçmişte edindikleri bilgi ve birikim sayesinde iletişim ağlarının her alanda geniş olduğunu belirterek, 'İşimiz gücümüz Malatya olacak' dedi.

'100 yıllık işler 22 yıla sığdı'

Diyarbakır'da iş adamlarıyla bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geçen son 22 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik' dedi.

Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman kara yolunun açılışını gerçekleştirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman kara yolunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, '2002 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Diyarbakır'ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdik dedi.

MTÖ, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nde yer aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın organize ettiği Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne katılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi standına ilgi büyük oldu.

Malatya'da 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca gençlere yönelik düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Malatya'da başladı.

Elazığlı çocuklar kokpit heyecanını yaşadı, simülasyondan KAAN'ı kullandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde yapılan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğinde Savunma Sanayi Başkanlığının açtığı standa kurulan milli muharip savaş uçağı KAAN simülasyonu ile çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Elazığ'da 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen ve iki gün sürecek olan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğine katılan gençler, stantları gezerek hem bilgi aldı hem de savunma sanayiinden, güvenliğe, iletişimden, tarıma kadar birçok alanda yapılanları gözlemledi.

Yabancı basın kuruluşları Malatya'da deprem çalışmalarını yerinde gördü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın koordinesi ile 11 ülkeden 34 yabancı gazeteci Malatya'ya gelerek deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gazetecileri ağırlayan Vali Ersin Yazıcı, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Otizmli çocuklar insansı robot 'Pepper' ile öğrenecek

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde otizmli çocuklarının eğitimi ve duyguların tanımaları için insansı robot 'Pepper' geliştirildi. İnsanlarla iletişim kurabilen, soruları yanıtlayabilen ve duygularını anlayarak ona göre değişik reaksiyonlar verebilen robot Pepper, büyük ilgi gördü.

Türkiye tarihinde uzaydan ilk iletişime geçilecek okulda gurur ve heyecan üst seviyede

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın milli çağrı işaretiyle iletişim kuracağı Elazığ'daki Kaya Karakaya Fen Lisesi'nde gurur ve heyecan üst seviyede. Ulaştırma Bakanlığı'nca iletişimin kurulacağı yerlerin isimleri açıklandıktan sonra okul ilk kez görüntülenirken, okul müdürü ve öğrencileri ise ilk defa uzaya çıkacak bir Türk ile iletişim kurarak, tarihi ana şahitlik edecekleri için hem mutlu hem gururlu hem de heyecanlı olduklarını ifade etti.

Uzman psikolog Yılmaz'dan 'Mavi Bebek' uyarısı: ''Bu gibi kademeli ve tehlikeli oyunlarda en büyük görev aileye düşüyor''

Mavi Balina, Mariam ile Momo'dan sonra Mavi Bebek oyununun ortaya çıktığını ve en büyük görevin aileye düştüğünü belirten uzman psikolog Çağla Yılmaz, ''Çocuğun davranışlarında bir değişikli fark ediliyorsa, sessizleştiyse, korku belirtileri gösteriyorsa, sizden uzaklaştıysa, iletişim kurmuyorsa, odasından çıkmıyorsa, gergin tavırlar sergiliyorsa muhakkak dikkat edelim'' dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak konteyner kent sakinlerini yalnız bırakmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da kurulan konteyner kentlerini ziyaret edip, depremzedelerle sürekli iletişim halinde olan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Samanköy, TCDD ve Gündüzbey Konteyner Kentleri'ni kapsayan bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Fırat Üniversitesi, Genç İletişimciler Yarışması'nda 2 ödül aldı

Fırat Üniversitesi (FÜ), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda 2 ödül aldı.

Battalgazi'de çiftlere evlilik öncesi danışmanlık hizmeti

Battalgazi Belediyesi tarafından evlenmek için başvuru yapan çiftlere, evlilik öncesi danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını, birbirleriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmelerini ve sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmelerini sağlayan bu uygulamayla boşanmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Elazığ'da 'İletişim Müzesi' ve 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi' açıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından 'İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Ev hanımlığı yapmaktan sıkıldı, 60 yaşında çift ana dal ile üniversite okuyor

Eşinin tayini çıktığı için Diyarbakır'a yerleşen Mükerrem Çalık, pandemi döneminde hazırlandığı üniversite sınavında şu anda Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 60 yaşında çift ana dal yapıyor.

Malatya Basını 100 yaşında

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından '100. Yılında Malatya Basını' başlıklı panel düzenlendi. Panele Malatya'nın duayen gazetecileri ve sektörde yıllardır aktif bir şekilde çalışan gazeteciler konuşmacı olarak katıldı.

Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya'da konteyner mahalle kuruyor

Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

İletişim Fakültesi'ndeki 'Sevginin Gücü' filmine yoğun ilgi

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen açık hava sinema etkinliğinin dördüncüsü ile devam edildi.

Çocuklar için açık hava sinema etkinliği

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çocuklara yönelik açık hava sinema etkinliği gerçekleştirildi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, ilk sözünü tuttu

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, mazbatasını alır almaz iletişim bilgilerini kamuoyuna paylaşarak verdiği ilk sözü tutmuş oldu.

Kulp'ta fiber kablo hırsızlığı, ilçe internetsiz kaldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin iletişim altyapısını sağlayan fiber optik kablolarını hedef alan hırsızlar, ilçeyi internetsiz bıraktı.

Diski 7/24 gelen her şikayeti anında çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü Alo 153 iletişim merkezi vatandaşlara hoşgörülü, nezaketli ve daima saygı çerçevesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Ünlü isimler deprem bölgesi Malatya'da

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle oyuncu, ses sanatçıları Malatya'da depremzede çocuklarla buluştu.

Ünlülerden depremzedelere moral

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle Malatya'da konteyner ve çadır kentleri gezen ünlü isimler depremzede çocuklar ve aileler ile bir araya geldi.

Enkazdaki yaşam koridorundan 4 kişinin kurtarılma anı kameraya yansıdı

Malatya'da Erzurum Dağcılık Arama ve Kurtarma ekiplerinin, Özpolatlar Apartmanı enkazında kalan 4 kişi ile iletişim anları ve oluşturulan yaşam koridorundan kurtarılma anları kameraya yansıdı.

Diyarbakır'da enkaz altında kalanlar kurtarılıyor... 'Ses geliyor mu'

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen yıkıcı depremin ardından yıkılan binalardaki enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Diyarbakır Bağlar'da yıkılan bir binanın altında kalan aile fertleri kendilerini kurtarmaya gelenlerle iletişime geçti. Deprem altında yardım bekleyen bir genç, Ablamın durumu iyi. Kardeşim de arkamda. Kardeşimden ses geliyor diyerek kurtarılanlarla konuştu

İletişim öğrencilerine sosyal diploma da verilecek

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Bölümü öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca üniversite içinde gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetleri kayıt altına almak amacıyla Sosyal Transkript Uygulanacak. Uygulama ile üniversite öğrencilerine sosyal transkript, diploma eki olarak sunulacak

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile toplu taşıma araçları şoförlerine 'iletişim, beden dili, öfke kontrolü ve kriz yönetimine yönelik eğitim' projesi konusunda iş birliği protokolü imzalandı.