Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: '6 ay yetmez, en az 2 yıl daha uzatılmalı'

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır' dedi.

Silvan Barajı'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Diyarbakır'da yapılan Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisi sulanacak, 235 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve milli ekonomiye yılda 18,18 milyar lira katkı sağlanacak.

'Hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda 2. noktamız Elazığ oldu'

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Ülke ekonomisindeki ve hayvancılık açısından son derece büyük zararlar veren hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda 2. noktamız Elazığ oldu' dedi.

Kadınların el emekleri aile ekonomilerine katkı sağlıyor

Elazığ'da kadınlar, Halk Eğitimi Merkezi Harput Sergi Salonu'nda bir yandan üretirken diğer yandan da ürettiklerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

'Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik gelişme de olmaz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Türkiye'de siyasi istikrar ve güven ortamı devam ediyor. Bu çok kıymetli. Bunu en iyi iş dünyası bilir. Çünkü siyasi istikrarın ve güvenin olmadığı yerde ekonomik gelişme de, refah da olmaz' dedi.

'Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

'Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz'

Bingöl'ün Genç ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın bir sembolü haline getirdik. Bir yandan yaşadığımız deprem afetinin yaralarını sarıyoruz, diğer yandan ekonomimizdeki dengeleri koruyarak enflasyonla kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz' dedi.

Elazığ'da 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi Elazığ 4.0' programı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0' Projesinin tanıtımı gerçekleşti.

'Malatya'da ekonomik çark dönüyor'

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin başında gelen Malatya'da ekonomik çarkın döndüğünü belirterek, 'Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) ve işletmelerimiz ayakta; inşallah hep birlikte Malatya'mızı ayağa kaldıracağız' dedi.

Diyarbakır'da yaklaşık 30 bin kadın, 9 farklı kurs yerinde 80 farklı atölyeden yararlandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaklaşık 30 bin kadın, deprem ve pandemi sürecindeki psikolojiyi; gittikleri 9 farklı kursta katıldıkları 80 farklı atölyede atlatarak bir yandan da aile ekonomisine katkı sağladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Malatya'da üyeler ile buluştu

MÜSİAD Genel Başkanı Murat Asmalı, Türk ekonomisinin diğer ülkelere göre birçok avantajının olduğunu ifade ederek, 'Türkiye gelecek de önümüzdeki 10 sene yıldızı parlayacak ülke olacak' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Ala: 'Biz önümüze siyasi otoban yaparız ve yeni bir anayasayla da Türkiye'yi taçlandırırız'

AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı'na katılan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 'Türkiye'nin hedefleri; daha gelişmiş bir demokrasi, daha kalkınmış bir ekonomi, daha huzurlu bir toplumdur. Bunu da biz bu şehirlerimizle başaracağız. Bu kararlılık ve azim olduktan sonra inanın kardeşlerim biz önümüze siyasi otoban yaparız ve yeni bir anayasayla da Türkiye'yi taçlandırırız. Yeter ki inancımızdan bir şey eksilmesin' dedi.

Çınar: 'Esnaflarımızın ortaya koyduğu fedakarlık takdire şayan'

Yeşilyurt'un farklı noktalarına kurulan konteyner çarşılar ile ilçenin muhtelif bölgelerindeki işyerlerini ziyaret ederek esnafların talep ve beklentilerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ekonominin bel belkemiği olan esnafların yaşanılan asrın felaketinden sonra kente olan bağlılıklarının ve ticari hayatın hareketlenmesi noktasında ortaya koydukları fedakrlıkların takdire şayan olduğunu söyledi.

Başkan Alan, STK temsilcileri ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ekonomik alanda faaliyet gösteren STK temsilcilerini ziyaret etti.

DTSO'dan, Erbil ve Duhok TSO'ya destek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ebil TSO Başkanı Gailin Saeed ve Duhok TSO Başkanı'nın İran ile ticari ve ekonomi ilişkilerini askıya alma ve yatırımcılarına yaptığı boykot çağrısına ilişkin her iki odaya destek yazısı gönderdi.

Diyarbakır'ın dev markası Hacıbaba Avrupa'ya açılıyor

Diyarbakır'da 35 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat ve lezzet kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Avrupa'ya açılarak ülke ekonomisini kalkındıracak.

Başkan Alan, OSB'de yatırımcılarla bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Organize Sanayi Bölgesinde üretim ve istihdamla kent ekonomisine katkı sunan firmaları ziyaret etti.

Çınar, sanayi sitesindeki çalışmaları inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından bölge ekonomisini büyütmek ve istihdam imkanlarının artmasına katkı sunmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Topsöğüt mahallesinde yapımına başlanan Yeni Sanayi Sitesi alanındaki çalışmaları inceledi.

Yedisu Kaymakamı Başar: ''Kurs sonunda kadınların aile ekonomilerini desteklemeleri hedeflenmektedir''

Bingöl'ün Yedisu ilçesine bağlı Yeşilgöl köyündeki kadınların talebi üzerine kurs açtıran Kaymakam Furkan Başar, ''Kurs sonunda kadınların sosyalleşmesi, kendilerini geliştirmesi, istihdama ve üretime katkı sağlayarak aile ekonomilerini desteklemeleri hedeflenmektedir'' dedi.

Elazığ'da ekonomik ve altyapı yatırımları bilgilendirme toplantısı

Elazığ'da 15. Etap Ekonomik Yatırımlar ile Altyapı Yatırımları Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Güder'den kentsel dönüşüm vurgusu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2019'dan 2024'e kadar görev yaptığı süre içerisinde aralarında birçok ilke imza attığı projeyle Battalgazi'nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etme hedefini gerçeğe dönüştürüyor. Güder, yaşanan ekonomik kriz, pandemi dönemi, Elazığ depremi ve asrın felaketine rağmen onlarca dev projeyi Battalgazi'yle buluşturdu.

Bu lise fabrika gibi çalışıyor: Bir yılda 5 milyon ciro

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir yılda 5 milyon ciro yaptı. Öğrenciler bir yandan öğrenirken bir yandan da atölyelerde çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Bakır, kadınların elinde sanata dönüşüyor

Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2'de bakır işleme kursuna katılan kadınlar, hem unutulmaya yüz tutmuş bu mesleği ayakta tutuyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

CHP'li aday adayı, ön seçim öncesi partisine sitem ederek yarıştan çekildi

Yerel seçimlerde CHP'den Tunceli Belediye Başkan aday adayı olan sosyolog Gülcan Irmak, genel merkezin üyelerle yapacağı ön seçimin sağlıklı olmayacağı gerekçesiyle aday adaylığından çekildi. Irmak, feodal ilişkiler üzerine kurulu, ekonomik güç ve erkek egemene kültürün hakim olduğu siyaset sahnesinde bulunmak istemediğine vurgu yaptı.

Bakan Göktaş, 'Kooperatifler yoluyla kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağladık'

Kooperatifler yoluyla kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağladıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Bu çerçevede bin 8 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek olduk. Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi ile de 11 ilde kadınların ihtiyaçlarına göre eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttük' dedi.

Listede kötü, ekonomide güçlü: Kayısı 112 ülkeye ihracatla 450 milyon dolar kazanç sağlıyor

Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.

Milletvekili Ölmeztoprak'tan 'Model Fabrika' açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya'ya kazandırılması planlanan model fabrika'nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

'Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi' ise 6 ilde tarım canlanacak

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yol açtığı tahribat ile insan ve ekonomideki kayıpların etkisinin hafifletilmesi amacıyla Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansörlüğünde hayata geçirilecek Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kadınlar amigurumi ile ekonomilerine katkı sağlıyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen amigurumi kursuna katılan kadınlar hem sosyalleşiyor hem de yaptıkları bez bebekleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Munzur Üniversitesi'nden İsrail'e boykot

Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, İsrail'e ekonomik anlamda destek veren markaların satışının yapılmaması kararı aldı.