Cumhurbaşkanı Haberleri

Cumhurbaşkanı Haberleri

8. Cumhurbaşkanı Özal, memleketinde anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 31'inci yıl dönümünde memleketinde adını taşıyan üniversitede törenle anıldı. Anma programına katılan TBMM Eski Başkanlarından Cemi Çiçek, 'Turgut Özal, Türk siyasetinde çok önemli bir devlet ve siyaset adamı, bir öğretmen, bir öğretici' dedi.

Başkan Geçit, Özal ve Fendoğlu'yu andı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile bombalı suikasta kurban giden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Taşkın'dan Özal ve Hamido için anma mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya'nın yetiştirdiği değerli devlet adamlarından 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski Başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Munzur Üniversitesi Geliştirme Vakfı kuruluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın önerisiyle Munzur Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurulma çalışmalarına başlandı.

'Vatandaşlarımızın Cumhur ittifakına güveni tam'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkıma uğrayan Malatya'da depremin ilk anından itibaren hükümetimizin hızlı bir şekilde organize olup vatandaşlarımızın yaralarını sarması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakına güveninin tam olduğunu söyledi.

'20 yıldır seninle beraberim'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da miting sonrasında kendisini bekleyen yaşlı teyze ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'dan ayrıldı

Diyarbakır'da 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

'Yılsonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz'

Bingöl'ün Solhan ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem bölgesinde konut teslimin devam ettiğini belirterek, 'Şu ana kadar 80 bine yakın konut, hak sahiplerine teslim edildi. Daha üzerinden bir yıl geçti bu hadisenin, bu yılın sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz' dedi.

Bingöllü şehit son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışma sonucunda şehit olan Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Diyarbakır'da 2 bin 992 konutun kurası çekildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerden sonra yapılan kalıcı konutların kura çekiminde Diyarbakır'da 2 bin 992 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Malatya'da bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısı ile Malatya'da yapımı tamamlanan bin 700 konut hak sahibine kura ile teslime edildi.

AK Partili Taşkın: 'Bin yıl dediler 3 yıl sürdü'

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, ' 28 Şubat bin yıl sürecek dediler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde 3 yıl sürdü' dedi.

MAGİNDER Başkanı Karademir, iş dünyasının taleplerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a aktardı

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Malatya'da STK buluşması programlarına katıldıklarını belirterek, burada Malatya iş dünyasının beklentileri ile ilgili dosyayı kendilerine teslim ettiklerini söyledi.

Sadıkoğlu, Malatya'nın taleplerine hassasiyetle yaklaşılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

'Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik gelişme de olmaz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Türkiye'de siyasi istikrar ve güven ortamı devam ediyor. Bu çok kıymetli. Bunu en iyi iş dünyası bilir. Çünkü siyasi istikrarın ve güvenin olmadığı yerde ekonomik gelişme de, refah da olmaz' dedi.

'Yıl sonunda 200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin civarında konutu teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonunda inşallah 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız' dedi.

Bakan Bak: 'Türkiye'nin dört bir yanında tesisler yapıyoruz'

Türkiye'nin dört bir yanında spor tesisleri yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşandığını söyledi.

'Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

'Mayıstan sonra yıllık bazda düşüşleri göreceğiz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mayıs ayından sonra yıllık bazda düşüşleri göreceğiz. 2025'lerde yüzde 15'lere, 2026'da tek haneli rakamlara ulaşacağız dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tunceli'yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

'Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz'

Bingöl'ün Genç ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın bir sembolü haline getirdik. Bir yandan yaşadığımız deprem afetinin yaralarını sarıyoruz, diğer yandan ekonomimizdeki dengeleri koruyarak enflasyonla kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz' dedi.

'Seçimlerden sonra siyasi istikrar ve güven ortamı pekişti'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin Arı ve Arı Ürünleri Tanıtım Ofisi, Modern Arıcılık Kompleksi ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) binalarının açılış programının ardından Sancak beldesindeki seçim koordinasyon merkezinde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Bingöl Üniversitesi'ne övgü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nde katıldığı açılışta, 'Bingöl Üniversitesi arı ve arı ürünleri alanında ihtisaslaşan, uzmanlaşan tek üniversitemizdir' dedi.

Yılmaz ve Bakan Şimşek, iş insanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bingöl'de iş insanlarıyla bir araya geldi.

'2026'da yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Valilik ve iş dünyası ziyaretlerinin ardından düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, burada vatandaşlara hitap etti.

Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Bingöl'de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

'Güveninizi istismar etmeyeceğiz'

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu mahallesi sakinleri ile bir araya gelen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Yapımı tamamlanan konutlarımızı teslim ettik. Cumhurbaşkanımızın ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın sözü var. 55 bin konutu bir yıl içinde teslim ediyoruz. Bizim tek derdimiz var, oda vatandaşımıza hizmet etmek' dedi.

Türk bayrağını önüne bırakıp miting alanında namaz kıldı

Elazığ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşurken miting alanında bir kadın, kalabalık arasında Türk bayrağını önüne alarak namaz kıldı.

'Bu milletin evlatlarına asla ihanet edilmez, edilemez'

Seçim çalışmaları çerçevesinde Elazığ Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 65 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Elazığ ve tüm ilçelerini selamladı.

'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya'da düzenlenen mitingine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, 'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir' dedi.