Chp Haberleri

Chp Haberleri

Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında komisyon üye seçimi yapıldı

Yeni dönemin ilk oturumunun gerçekleştiği Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında, komisyonlar için üye seçimleri yapıldı. 5 üye sayısına sahip komisyonlar için yapılan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin üyeleri, salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadı ve komisyonlarda yer alamadı. Çoğunluğun sağlanamamasının ardından gerginlik yaşandı.

CHP Elazığ'da umduğunu bulamadı

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Elazığ merkezdeki sandıkların tamamı açıldı. Türkiye'de seçimlerde birinci parti konumunda olan CHP, Elazığ'da il, ilçe ve belde belediyelerden herhangi birini kazanamadı.

Şehit ve gazi yakınlarından Özel'e 'Zibidi' tepkisi

15 Temmuz gecesinde alanlara akın eden vatandaşlara yönelik 'zibidi' sözleri ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e bir tepki de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneğinden geldi.

'Ağbaba CHP ismini kullanmıyor'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit, 'Bugün bu yapacağımız seçim Malatya'yı, Yeşilyurt'u, Battalgazi'yi ve tüm ilçelerimizi ayağa kaldırma seçimidir. Bu seçim bizim elli yılımızı, yüz yılımızı etkileyecek. Ben inanıyorum ki sizler çok doğru, çok güzel bir karar vereceksiniz' dedi.

CHP'li Erol'dan sert tepki!

DEM Parti’nin Tunceli Belediye Başkan adayının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara bir tepki de CHP’den geldi. CHP Elazığ Milletvekili Erol, bu söylemlerinin bir ihanet olduğunu söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerden CHP'li Özel'in darbe açıklamalarına tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösterdi.

Şehit ve gazi aileleri derneğinden CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlikle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Seçimlere sayılı günler kala CHP'li belediyenin gayrimenkul satış ilanı tepki çekti

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmışken, CHP'li Tunceli'nin Pertek İlçe Belediyesinin seçimlere kısa bir süre kala 85 parsellik gayrimenkulleri satışa çıkarması tepkilere neden oldu.

Elazığ'da CHP'li aday seçim öncesi diğer siyasi partilerin adayları ile bir araya geldi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Duran, seçim öncesi diğer siyasi partileri ziyaret ederek, il başkanları ve belediye başkan adayları ile bir araya geldi.

İş kadını Atik'ten CHP Genel Başkanı Özel'e sert eleştiri

Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı iş kadını ve siyasetçi Emel Uslu Atik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i zehir zemberek sözlerle eleştirerek, 'Gecenin bir yarısı genel merkezi basıp, netleşen adayları bile değiştirebiliyorlar' dedi.

CHP Elazığ'da adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kent genelinde gösterilen başkan adaylarını basına tanıttı.

Aday gösterilmeyince CHP'den istifa etti

2 dönemdir Arguvan'da Belediye Başkanı olan CHP'li Mehmet Kızıldaş, kendisini yeniden aday göstermeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya tepki amaçlı partisinden istifa etti.

AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi adayını açıklayan AK Parti bugün de tüm ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıkladı. Programda ayrıca CHP'den 1, Gelecek Partisi'nden ise 13 isim AK Parti'ye geçti.

Yeniden aday gösterilmeyen başkan CHP'den istifa etti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Turan Karadağ, yeniden aday gösterilmeyince Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Barış Yıldız'ı topa tutarak partisinden istifa etti. Karadağ ile birlikte İlçe Başkanı, yönetimi ve meclis üyeleri de istifa etti.

CHP Genel Başkanı Özel: 'Türkiye'de göç alan belediyeleri CHP yönetiyor'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'CHP seçildiği her yerde nasıl çok iyi işler yapıyorsa Elazığ'da da yapacak. Dünyada çok iyi örnekleri var. Türkiye'de göç alan belediyeleri CHP yönetiyor. Göç veren belediyeleri de AK Parti yönetiyor' dedi.

Kamer Genç anmasına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Kamer Genç'in hikayesi, cumhuriyetin hikayesidir'

Tunceli eski milletvekili Kamer Genç, 8. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anmaya katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamer Genç'in hikayesinin cumhuriyetin hikayesi olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Özel: 'CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir'

ECHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Erdoğan; milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. DEM diye tutturmuş. CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir. Bize ziyarete geldiler, dedik ki 'Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde'' dedi.

Malatyalı şehidin cenazesinde CHP'ye tepki

Malatya'da son yolculuğuna uğurlanan şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın cenaze namazı öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gönderdiği çelenk, cenaze namazına katılan vatandaşlar tarafından parçalanarak tören alanı dışına atıldı.

Şehit ve gazi ailelerinden CHP'ye tepki

Şehit ve gazi aileleri derneği, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) siyasi partilerin teröre karşı imzaladığı bildiriye imza atmamasına tepki gösterdi.

CHP'li aday adayı, ön seçim öncesi partisine sitem ederek yarıştan çekildi

Yerel seçimlerde CHP'den Tunceli Belediye Başkan aday adayı olan sosyolog Gülcan Irmak, genel merkezin üyelerle yapacağı ön seçimin sağlıklı olmayacağı gerekçesiyle aday adaylığından çekildi. Irmak, feodal ilişkiler üzerine kurulu, ekonomik güç ve erkek egemene kültürün hakim olduğu siyaset sahnesinde bulunmak istemediğine vurgu yaptı.

CHP'li Erol: ''Bana göre Türkiye'deki en önemli sorunumuz deprem''

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye'de şu anda en öncelikli sorunun deprem sorunu olduğunu söyledi.

CHP'li Nazımiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek, topa tuttuğu partisinden istifa etti

Tunceli'nin Nazımiye İlçe Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, yaptığı zehir zemberek açıklamayla partisinden istifa etti. Kırmızıçiçek, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da doğduğu ilçe olan Nazımiye'de üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyordu.

CHP'li Özkan usulsüzlükle suçlamıştı, doçent suç duyurusunda bulundu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Munzur Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Doç. Dr. İlyas Kayaokay'ın doçentlik unvanını usulsüz olarak aldığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıması sonrası, Doç. Dr. Kayaokay, sistemin görüntülerini delil olarak sunarak Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Tanrıkulu müzik ile ezanı karıştırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin 37. 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri' yarışmasının ödül töreninde konuşmasına başlamadan önce ezan okunmamasına rağmen, 'Ezan okunuyor değerli dostlarım. O yüzden konuşmam için ezanın bitmesini bekleyeceğim. Eğer beklemesem haber konusu olacağım' diyerek gaf yaptı.

Diyarbakır annelerinden MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tam destek

Diyarbakır annelerinden evladına kavuşan Ayşegül Biçer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine tepki göstermesine destek verdiklerini söyledi.

BİŞHAK başkanından Tanrıkulu'ya tepki

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Başkanı Vahap Baysal, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Şehit ve gazi ailelerinden CHP'li Tanrıkulu'na tepki

Şehit ve gazi aileleri dernekleri başkanları, bir televizyon programında CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Şehit ve gazi ailelerinden jandarmayı kovalayan CHP'li Tanal'a tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Akbelen'de jandarma personeline 'eşkıya' diyen ve jandarmayı kovalayan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'a tepki gösterdi.

Şehit annesi Aydemir: ''Selahattin Demirtaş inşallah içeriden çıkmasın''

Mardin'in Derik ilçesinde 8 yıl önce şehit olan Elazığlı Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in annesi Aynur Aydemir, Millet İttifakı'nın seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sitem etti.

6-8 Ekim olayı mağduru Mehmet Gökgüz: 'Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşindeydi'

13. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kavala ve Demirtaş'ı serbest bırakacağız' cümlesini kendine siyasi malzeme edindiğini belirten 6-8 Ekim olayı mağdurlarından Mehmet Gökgüz, 'Kılıçdaroğlu'nun gayesi hiçbir zaman Kürtler olmamış ve olmaz da' dedi.