Afad Haberleri

Afad Haberleri

Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Malatya'da 'Hayat Kurtaran Gençlik' projesi lansmanı

İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliği ile 'Hayat Kurtaran Gençlik' projesinin lansmanı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğünde yoğunluk

Diyarbakır'da, AFAD tarafından depremzedelere bir günlük hak sahipliği başvurusu için ek süre verilirken, AFAD binası içinde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Balık tutarken Dicle Nehri'ne düşen yaşlı adamı AFAD kurtardı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde balık tutarken Dicle Nehri'ne düşen 80 yaşındaki adam, vatandaşlar ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da AFAD tarafından eğitim alan UMKE ekiplerinin yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Eğitimlerle birlikte UMKE artık medikal kurtarmanın yanı sıra teknik arama kurtarmada da yer alacak.

Diyarbakır'da uçurumdan düşen şahıs yaralı kurtarıldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalında uçurumdan düşen bir vatandaş AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Tunceli'de su deposuna düşen muhtarı, AFAD ve itfaiye kurtardı

Tunceli'de su deposuna düşen köy muhtarı, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Durumu iyi olan muhtar, tedbir amacıyla hastaneye sevk edildi.

Bingöl Valisi Usta: ''Sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız'

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde AFAD İl Müdürlüğü binasındaki anma töreninde konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Vatandaş olarak, birey olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ne yapacağız, sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız' dedi.

Dicle Arama Kurtarma ekibi anma törenine katıldı

Dicle Elektrik Arama Kurtarma ekibi, 'Asrın Felaketi' olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin 1'inci yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybedenler için AFAD'ın düzenlediği anma törenine katıldı.

Elazığ Valisi Toraman, 'AFAD Başkanlığı tarafından yapılan toplam nakdi ödemeler yaklaşık 1 milyar liraya tekabül ediyor'

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin yıldönümü arifesinde değerlendirme toplantısı yaparak depremden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'da Dicle Nehri'ne atlayan genç kız kurtarıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dicle Üniversitesi Köprüsü'nden Dicle Nehri'ne atlayan genç kız, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Jandarma ve AFAD kayıp vatandaş için seferber oldu, kayalıklardan düşen adam 4 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılan kişi için jandarma ve AFAD seferber oldu. Kayalıklardan düşüp yaralandığı belirlenen vatandaş, 4 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Malatya'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD verilerine göre 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Malatya'da 4 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde AFAD verilerine göre 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde UMKE, AFAD, ilk yardım ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Doğa yürüyüşünde mahsur kalan grubun geçişini AFAD ekipleri sağladı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde eğitimde olan AFAD ekipleri, suyun debisinin yükselmesi sonucu mahsur kalan 16 kişinin geçişini kurduğu sistemle sağladı.

Malatya'da depremzedelere destek sürüyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya'da, konteyner kentlerde kalan vatandaşlara mevcut ısınma araçlarının yanı sıra talep edilmesi durumunda AFAD ekiplerince ısıtıcı ve ranza temini yapılacağını belirtti.

Uçurumdan düşen vatandaş 19 saat süren operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 700 metrelik uçuruma yuvarlanan vatandaş AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin 19 saatlik kurtarma operasyonu sonucu sağ kurtarıldı.

Diyarbakır'da ahır ve samanlıkları su bastı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sağanak sonrası ahır ve samanlıkları su bastı. Tahliye için AFAD, DÜAK ve jandarma ekipleri seferber oldu.

Malatya'da yıl sonuna kadar 4 bin 225 afet konutu afetzedelere teslim edilecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, olağanüstü bir durumla karşılaşmazlarsa eğer Malatya geneli için inşa edilen konutlardan 4 bin 225'inin yıl sonuna kadar afetzedelere teslim edileceğini açıkladı.

Bingöl'de AFAD değerlendirme toplantısı yapıldı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında AFAD değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bingöl'de il afet risk azaltma planı toplantısı yapıldı

Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde, il afet risk azaltma planı toplantısı yapıldı.

AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürü Karaaslan, Kaymakam Yılmaz ile bir araya geldi

Diyarbakır AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Karaaslan, Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

AFAD Başkanı Okay Memiş DÜAK'la buluştu

Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma ekibi (DÜAK), Diyarbakır Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde AFAD Genel Başkanı Vali Okay Memiş ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Bingöl'de öğrencilere afet eğitimi verildi

Bingöl'de AFAD personelleri tarafından öğrencilere, afet farkındalık eğitimi verildi.

MEB Arama Kurtarma ekibine yeni katılan gönüllülere eğitim verildi

Bingöl'de AFAD personelleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı AKUB (Arama ve Kurtarma Birimi) ekibine yeni katılan gönüllülere, arama kurtarma ve tahliye eğitimi verildi.

Dicle Elektrik'in arama kurtarma ekibi, AFAD'dan akredite oldu

Sürdürülebilirlik ve çevre odaklı çalışmalarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik'in arama kurma ekibi DAK, AFAD'dan akreditasyon belgesi aldı.

Kayaların arasına sıkışan keçiyi AFAD ve itfaiye ekibi kurtardı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kayalıkların arasında sıkışan keçi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından iple kurtarıldı.

Bingöl'de akaryakıt tankerindeki gaz sızıntısı ekipleri harekete geçirdi

Bingöl'de LPG yüklü akaryakıt tankerinin gaz sızıntısı üzerine harekete geçen AFAD KBRN ekipleri, gerekli ölçümleri yaparak tankeri güvenli bölgeye aldı.