En tatlı hasat yüzleri güldürdü

Malatya'nın Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda yapılan şeker pancarı hasadında kaliteli ürün ve yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Malatya’nın Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda yapılan şeker pancarı hasadında kaliteli ürün ve yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü.

Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda üretimi yapılan şeker pancarı hasadında sona gelindi. Kaliteli, şeker oranı yüksek ürün elde edilmesi çiftçileri sevindirirken, rekolte ise yüzleri güldürdü. Dekar başına 8 ton verim alınan pazar sorunu yaşanmadan Malatya Şeker Fabrikası’nda işlenmek üzere üretilen şeker pancarının taban fiyatı ise ton başı bin 400 TL işlem görüyor.

150 dönümlük bir alanda ekim yaptıklarını belirten şeker pancarı üreticisi Ömer Yavuz, hasatta sona geldiklerini kaydederek dönüm başına 8 ton verim aldıklarını ifade etti.

“Şeker oranı yüksek ürün elde ettik”

Üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sunmaya gayret ettiklerini ifade eden üreticilerden Mahmut Aydın, ”400 dönümlük bir alanda ekimini yaptığımız şeker pancarı hasadında sona geldik sezonu kapatmak üzereyiz. Tarlalarda topladığımız ürünleri fabrikaya gönderiyoruz. Elimizden geldiği kadar ekonomiye katkı sağlaya çalışıyoruz. Çok şükür bu yıl rekolte çok iyi ve ürünlerin şeker oranı da çok yüksek“ dedi.

“Hasatta sona geldik”

Kapıkaya baraj suyunun bölgedeki tarım arazilerinden çeşitliliği arttırdığını aktaran bir başka üretici Harun Mum ise ’’Baraj suyu ile birlikte bölgemizdeki kurak araziler suya kavuştu. Buda üretim çeşitliliğini arttırdı. Şeker pancarının yanı sıra bölgemiz de yonca üretimi de yapılmaktadır. Pancar hasadında sona geldik söküm işlemleri tamamlanmak üzere yüksek rekolte elde ettik. Önümüzdeki yıllarda pancar üretimine devam edeceğiz” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin