Elazığ'da depremzede çocuklara doğal terapi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Elazığ'da ikamet eden çocuklara yönelik doğal terapi etkinliği düzenlendi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Elazığ’da ikamet eden çocuklara yönelik doğal terapi etkinliği düzenlendi.

Elazığ’da, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Malatya’daki evleri ağır hasar gören ve KYK yurtlarında misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına özel Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal destek ekipleri tarafından etkinlik düzenlendi. Sosyal iyileştirici etkinlikler çerçevesinde yaklaşık kurum bünyesindeki yurtlarda kalan çocuklarla beraber yaklaşık 100 kişi merkeze bağlı Çakmak Tepe mesire alanında götürüldü. Çocuklarla doğa yürüyüşü yapılıp, çeşitli sportif etkinliklerin ardından kebap ikramında bulunuldu. Güneşli havayı fırsat bilen çocuklar canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Depremden dolayı ailesi ile birlikte yurtta kalan 12 yaşındaki Zeynep Adile Tayan, "İlk kez bayramı Elazığ’da geçiriyorum. Bugün hocalarımızın eşliğinde ormana geldik. Doğa yürüyüşü, mangal, müzik etkinlikleri oldu. Çok mutluyum. Öğretmenlerime teşekkür ederim” dedi.

Keyifli vakitler geçirdiklerini dile getiren Zeynep Karatekin, "Malatya’dan deprem sonrası Elazığ’a geldim ve Elazığ’da İzzetpaşa Kız KYK Yurdu’nda kalıyorum. Aile ve Sosyal Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu doğa yürüyüşünü yapıyoruz. Doğa yürüyüşü yaptıktan sonra oyunlar oynadık ve çiçek topladık” diye konuştu.

Said Mirza Beyhan ise, "Elazığ’a ilk defa geliyorum İzzetpaşa Kız Öğrenci Yurdu’nda kalıyorum. Bugün gezi için ormana geldik ve yürüyüş yaptık” şeklinde konuştu

Etkinlikte çocuklarla birebir ilgilenerek sohbet eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, "6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan büyük felaketten sonra her alanda bakanlığımız olarak çocuklarımızın ve depremzedelerimizin yanında olduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün burada çocuklarımıza depremin kaygısını azaltıcı güzel bir sosyal etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüme ortak ve vesile olmak çok güzel bir duygu” dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin