Diyarbakır'da geleneksel çocuk oyunları ve bayram şenliği etkinliği

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocuklar için ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla deprem bölgelerinde geleneksel çocuk oyunları ve bayram şenliği etkinliği gerçekleştiriyor.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen çocuklar için ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla deprem bölgelerinde geleneksel çocuk oyunları ve bayram şenliği etkinliği gerçekleştiriyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen kentlerde yaşayan çocukların deprem travmalarını atlatmaları için Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Diyarbakır’da ‘oyun tırı’ ile birlikte geleneksel müzikler eşliğinde oyunlarla çocukların yüzünü güldürüyor.

Sur Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur Kaymakamı Asım Solak ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu katılarak çocuklarla vakit geçirdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, çocukların bayram gününde oyun oynayıp güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi. Bayramın 3 gününde de oyun tırının aktif hizmet vereceğini söyleyen Su, “Diyarbakır Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonumuzun ortaklaşa programı dahilinde Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bu iki günü birleştirerek bayramın 3 gününde çocuklara yönelik etkinlik yapmayı planladık. Bu çerçevede Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonumuzla çocuklarımıza yönelik değişik oyun oynayacak imkan sunduk. Şu anda hem bayramın sevincini çocuklarımız burada yaşarken hem aileleriyle birlikte oyun oynayarak güzel vakit geçiriyor” dedi.

Öte yandan oyun tırının çocuklardaki deprem travmasını gidermesinde önemli rol oynadığı vurgulayan Su, “Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’na ait oyun karavanı aynı zamanda bütün deprem bölgelerinde de geziyor. Biz de deprem bölgesi olduğumuz için hem çocuklarımızın hem ailelerin rehabilitasyonu açısından da oyun karavanı önemli bir işlev görüyor” ifadelerinde bulundu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin