Depremde hayatını kaybeden 23 Yaşındaki Şeyma'nın ismi eğitim merkezinde yaşatılacak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar Sitesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer'in ismi, kentte kurulan ilk konteynerde bulunan eğitim merkezine verildi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar Sitesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer’in ismi, kentte kurulan ilk konteynerde bulunan eğitim merkezine verildi.

Acılı anne Ulviye Dalhançer’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kızının adının yaşatılması talebi üzerine Beydağı Geçici Barınma Merkezinde faaliyet gösterecek olan eğitim merkezine Elif Nur Şeyma Dalhançer adı verildi. Konteyner kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aile ile birlikte eğitim merkezinde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Sınıfları tek tek dolaşarak buradaki çocuklarla yakından ilgilenen Milli Eğitim Bakanı Özer, öğrencilerle birlikte etkinliklere de katıldı.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özer, afetlerde hayatın normalleşmesinin ana unsurlarından birinin eğitim olduğunu ifade ederek, “Bakanlık olarak bu süreçte okullarımızın güvenli bir şekilde eğitim-öğretime başlaması adına çaba sarf ediyoruz. 71 ilde nasıl 20 Şubat’ta eğitim-öğretime başladıysak deprem bölgesi 10 ili 3 kategoriye ayırarak çocuklarımızı inşallah eğitim öğretimle buluşturacağız. Özellikle 2. ve 3. kategorideki illerimizde her ne kadar eğitim öğretimi ertelesek de buradaki konteyner kent, çadır kentlerde psikososyal çadırlarından, ilk okul, ana okul, orta okul eğitime kadar diğer taraftan da 8. sınıfların LGS hazırlık çadırlarından, 12. sınıflarda üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için YKS destek çadırlarına kadar bakanlık olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Şuana kadar deprem bölgesinde 390 psikososyal destek çadırını kurduklarını da belirten Bakan Özer, buralarda tüm okul öncesi ve rehber öğretmenlerin yanı sıra psikolojik danışman öğretmenlerin çocukların hızlı bir şekilde bu travmayı atlatması için elinden gelen çabayı sarf ettiğini söyledi.

Tüm çadır kentlerde okul öncesi çadırların kurulmaya devam ettiğini de ifade eden Özer, ayrıca bölgedeki sağlık çalışanlarının da çocuklarının eğitimlere devam etmesi adına hastane sınıflarının hayata geçirildiğini belirtti. 3 gün içerisinde bölgede 40 hastane sınıfının hayata geçirildiğini ifade eden Özer, kısa sürede bölgedeki tüm hastanelerde bu sınıfları da açacaklarını açıkladı

Bugünde Malatya’da kurulan ilk konteyner kentte hayata geçirilen eğitim merkezine depremde hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer’in ismini verdiklerini hatırlatan Bakan Özer, konteyner kentte tüm konteynerlere televizyon kurulacağını ve öğrencilerin buradan EBA üzerinde de eğitimlerini sürdürebileceğini söyledi.

Şeyma’nın ailesi ile birlikte eğitim merkezini incelediklerini belirten Özer, “Şeyma kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, depremde hayatını kaybeden herkese Allah rahmet eylesin " şeklinde konuştu.

Depremde hayatını kaybeden Şeyma’nın annesi Ulviye Dalhançer’de üzüntülerinin büyük olduğunu ancak kızlarının adının Cumhurbaşkanının talimatı ile okulda yaşatılacak olmasının acılarını hafiflettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm yetkilerin kendilerine bu süreçte şefkat ellerini uzattığını söyleyen anne Dalhançer, “Kızımın adının burada yaşatılacak olması bizi ferahlattı. Allah devletimizden, hükümetimizden Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. O kadar sıcaktılar ki ailemiz gibilerdi, bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Demek ki Şeyma’nın gönlü melekti bir sürü teselli gönderdi bana. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, kendini çok seviyoruz, ona olan sevgimiz bitmez” şeklinde konuştu.

Acılı baba Cemal Dalhançer’de acılarının büyük olduğunu ifade ederek, “Herkesin acısı büyük, bütün evlatlar bizim. Bu acının içinde Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya ziyaretinde kızımızın ismini yaşatacaklarını söylemesi bir nebze de olsa bizlerin acısını hafifletti. Bizim şu anda ciğerimiz yanıyor ama Cumhurbaşkanımızın da daha çok ciğeri yandı, karşımda gördüğümde en kadar perişan olduğunu gördüm. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin