• Haberler
  • Siyaset
  • 183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışında konuştu. Yeni tesisin bölgeye hizmet vereceğini belirten Memişoğlu, Türkiye genelindeki sağlık altyapısına ilişkin güncel verileri paylaştı.

Haberin Özeti

  • Elazığ’da, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla 183 ünit kapasiteli Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesi hizmete açıldı.
  • Bakan Memişoğlu, Türkiye genelinde 137 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve 53 bini aşkın diş hekimiyle geçen yıl 31,8 milyon muayene yapıldığını belirtti.
  • Sağlık Bakanı, Türkiye'nin 1.524 hastane ve 271 bin yatak kapasitesine ulaştığını, 6 Şubat depremleri sonrası 11 ilde 36 hastane inşa edildiğini aktardı.

Elazığ’da sağlık yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Kemal Memişoğlu, Fırat Üniversitesi bünyesinde tamamlanan Diş Hekimliği Fakültesi binası ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılış programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Açılışı yapılan tesisin, hem eğitim hem de sağlık hizmeti açısından bölgeye katkı sunacağını ifade eden Memişoğlu, üniversitenin sahip olduğu birikime dikkat çekti. Yeni binayla birlikte diş hekimliği alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Memişoğlu, “Modern sağlık hizmetleri ile eğitimi aynı çatı altında buluşturan bu yapı, aynı zamanda güçlü bir uygulama merkezi olacaktır” dedi.

183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

183 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Elazığ’ın yanı sıra çevre illere de hizmet vereceğini vurgulayan Memişoğlu, Türkiye genelinde ağız ve diş sağlığı alanındaki kapasitenin son yıllarda önemli ölçüde arttığını söyledi. “Bugün 137 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve 275 merkezimizle hizmet veriyoruz. 81 ilde 53 bin 635 diş hekimimiz görev yapıyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık altyapısındaki dönüşüme ilişkin veriler de paylaşan Memişoğlu, son bir yılda milyonlarca hastaya hizmet sunulduğunu belirtti. “Sadece geçtiğimiz yıl 31 milyon 840 bin muayene ve tedavi gerçekleştirdik. Koruyucu hekimliği de öncelikli görüyor, Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla hizmetlerimizi ücretsiz sunuyoruz” diye konuştu.

183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlık alanında son 23 yılda önemli bir dönüşüm yaşandığını dile getiren Memişoğlu, mevcut tabloya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bugün 27’si şehir hastanesi olmak üzere 1.524 hastane, 271 bini aşkın yatak kapasitesi ve 1,5 milyon sağlık çalışanımızla günlük 3 milyondan fazla kişiye hizmet veriyoruz.”

Deprem ve pandemi süreçlerine de değinen Memişoğlu, sağlık sisteminin bu dönemlerde kesintisiz hizmet verdiğini belirtti. 6 Şubat depremlerinin ardından Elazığ’ın da dahil olduğu 11 ilde toplam 36 kamu hastanesinin kısa sürede tamamlandığını ifade eden Memişoğlu, bu yatırımların toplam 5 bin 864 yatak kapasitesine ulaştığını kaydetti.

183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

Konuşmasının sonunda sağlık politikalarına ilişkin hedefleri de paylaşan Memişoğlu, kamu, üniversite ve özel sektör iş birliğiyle hizmet kalitesinin artırılacağını belirtti. “Koruyan, geliştiren ve üreten sağlık modeliyle, ülkemizin dört bir yanında en nitelikli hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

183 ünit, binlerce şifa! Elazığ'ın yeni diş hastanesi açıldı!

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!