Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 141 kişi var

HAZIRLIK MAÇ’I VE ELAZIĞSPOR

Yusuf BOYDAK
Yazara Ait Tüm Yazılar
HAZIRLIK MAÇ’I VE ELAZIĞSPOR

 
A Milli takımın maçları nedeni ile Süper Lig ve Bankasya 1. Lig maçlarına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir hafta ara verildi. Bu arayı boş geçmek istemeyen takımlar ise hafta sonunu özel karşılaşmalar yaparak değerlendirdiler. Elazığspor’da geçtiğimiz hafta sonu Sivasspor’dan gelen teklifi değerlendirerek dün Sivas’ta Sivasspor ile özel bir karşılaşma oynadı.
Lig’in 5. haftasında İstanbul Güngörenspor ile oynanan karşılaşmada Elazığspor kadrosunda yapılan revizyon nedeni ile istenilen futbol oynanamayınca ve kazanılması gereken bir karşılaşmanın 0–0 eşitlikle sona ermesi nedeni ile bu karşılaşma sonrası Teknik Heyet hayli eleştiriye maruz kalmıştı. Bu nedenle Sivasspor karşılaşmasında sahaya sürülecek ilk 11 hayli merak konusu olmuştu.

Sivas’ta güzel bir havada oynana karşılaşmada gördük ki Osman Hoca yapılan eleştirileri dikkate almış ve Güngören karşılaşması kadrosuna oranla daha farklı bir 11 ile takımı sahaya çıkarmıştı. Sağ kanat’ta Veysel’in yerine Barış, savunmada Ozan’ın yerine Ahmet Görkem, ön liberoda Ömer’in yerine Alper, Sağ kanatta Arif’in yerine Sinan, sol kanatta Oktay’ın yerine Köksal ve ileride de Ferdi’nin yerine Göksu, Burak’ın yerinede Taylan tercihi yapılmıştı. Kaleci Yavuz, Onur ve Yusuf ise Güngören karşılaşmasındaki yerlerini korumuşlardı.

Elazığspor 11 ile sahaya çıktı fakat daha sonra Teknik Heyet yedek kulübesinde oturan 6 oyuncuyu da karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında sahaya sürerek futbolcuların son performanslarını görme şansı elde etti. Hem Sivasspor adına, hem de Elazığspor adına oldukça verimli gecen karşılaşmayı kısaca özetlersek; Sivasspor daha çok uzun toplarla Elazığspor kalesinde gol ararken, Elazığspor daha çok savunmada ve orta alanda pas yaparak karşı kaleye gitmeye çalıştı. Bordo beyazlılar son oynanan Güngören karşılaşmasına oranla Sivasspor kalesinde daha çok gol pozisyonu buldular, fakat her zaman olduğu gibi son vuruşlarda etkisiz olduk ve yakalanan pozisyonları değerlendiremedik.

Tartışmasız maçın adamı sol kanadı çok iyi kullanan Köksal’dı. Köksal, takımdaki uyum problemini attıkça takıma ileride çok daha faydalı olacak bir görüntü sergiledi.
Arif, Burak ve Veysel’in hasta oldukları için yer almadıkları karşılaşmanın 90 dakikasında Elazığspor Sivasspor ile başa baş bir mücadele sergileyerek, izleyenlerin beğenisini topladı ve Teknik Heyeti de oldukça memnun etti. 90+1. dakikada konsantrasyon eksikliğinden olsa gerek kaleci Yavuz topu elinden kaçırdı ve boş kaleye atılan son dakika golü ile Sivasspor karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Tabi sonuçtan ziyade Elazığspor’un genel olarak karşılaşmada nasıl oynadığı önemliydi ki, Elazığspor’da bu karşılaşmada hakikaten iyi bir futbol ortaya koyarak iyi bir moral kazandı. Hiç şüphesiz ki bu iyi futbol, hafta sonu oynanacak olan Giresunspor karşılaşmasına da yansıyacaktır ve Elazığspor kendi saha ve seyirci avantajını da kullanarak Karadeniz temsilcisini eli boş gönderecektir.

Aklın yolu bir, biri birini tanıyan ve uyumlu futbol oynayan takım her zaman başarılı olur!



2011-10-12
Bu yazı  784  kere okundu

YORUMLAR

SON YAZILARI

BİLGİ KİRLİLİĞİ Hayırlı Olsun Kader Haftası !! AVANTAJ YİNE BİZDE! HAYDİ, HAYIRLI OLSUN AHMET’E YAKIŞMADI! UYGUN KAN BULUNDU YEDİ BELA HÜSNÜ NASİHAT VE ŞANS AKHİSAR VE ELAZIĞSPOR

KÖŞE YAZARLARI

Anketler

Hökümet Elazığ'ı Gocaman şehir yapar mı ?
He Yapar
Yoh yapmaz
Bilmim ki

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

ELAZIĞ METROSU eski ismi cok güzel bir cevap vefat çok iyi

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler