BENİM ŞİKEM SENİNKİNİ DÖVER….
Son günlerde gündemi en çok işgal eden konulardan birisi Ana muhalefet partisi ve bdp nin yemin krizi diğeri ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımın içinde olduğu ŞİKE olayı….
Ana muhalefet partisinin yargıya intikal etmiş bir konuda YEMİN krizi başlatması sanırım toplumda çok geniş infiale neden olacak algısı ile planlandı ve uygulandı. Ancak ne hikmetse CHP bu konuda umduğu veya beklediği kamuoyunu bir türlü arkasına alamadı. Bir nevi bağımsız yargı tamtamları içerisinde yargıya kafa tutma olayı CHP nin iç dinamiklerinde bile kendisini sorgulamasına neden oldu. Öte yandan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ beyin problemlerin çözüm adresi olarak sürekli meclisi göstermesi, uzlaşmacı ve birlik beraberlik vurgusu içeren söylemleri, yeni toplumsal kaosların oluşmasına engel oldu. Karşı tarafta ise hükümetin ve başbakanın tıpkı oyuncaklarını kucaklamış çocuklar misali “gelmezlerse gelmesinler” bende oyuncaklarımla oynatmam yaklaşımı gerginlikleri iyice tırmandırmıştır. Öte yandan BDP nin sürekli devleti tehdit edercesine istek ve arzularını dikte etmek için her türlü zemini ve ortamı kollayıp bunları siyasi ranta dönüştürmek için çaba sarf etmesi, devletle pkk terör örgütünü muhatap kılmak için elde etmiş olduğu bağımsız vekiller ile adeta millete meydan okurcasına ağır tahrik ve tehditler ile devleti ve milleti tahrik etmeye devam etmektedir.
Süreç bu kadar karman çorman halde ilerlerken gündeme ŞİKE olayı damgasını vurdu. Nisan ayında çıkan Futbolda Şike olaylarına karşı kanuni yaptırımlar nedeni ile adeta bazılarının deyimi ile Futbolun Ergenekonu çökertilmiş oldu.
Hey gidi günler hey..
Futbolda kazanmak için rakip takıma veya futbolcularına veya hakeme veya federasyon üyelerine maddi prim ödemek ŞİKE sayılırken, siyasette devlet erkini elinde tutarak devletin imkanları ile vatandaşa sırf oy uğruna kömür, pirinç, un, şeker, yağ hatta buzdolabı, oturma grubu, televizyon vs. gibi malzemeler dağıtmak ve bunun yansımasını siyasi iktidara yansıtarak hükümet olan partinin bundan siyasi olarak nemalanmasını sağlamak SİYASİ ŞİKE DEĞİL..
Siyasi iktidarların devlet eli ile siyasi rat sağlamasının önüne nasıl geçilecek. Futbolda büyük ve ekonomisi güçlü olanların güçsüz olan rakiplerini ekarte edebilmek için maddi güçlerini kullanması ile iktidarın devlet gücünü kullanarak, siyasi rakiplerini ekarte ederek tek başına hükümet olmak için “ Yiğidi soğana muhtaç edip, elindeki ekmeğide aldıktan” sonra dağıtılan yardımlar (SİYASİ ŞİKE YARDIMLARI) ile oyları üzerine ipotek koymak ne anlama geliyor acaba.
Hal böyle olunca tabi ne diyor birileri; BENİM ŞİKEM SENİN ŞİKENİ DÖVER…
Siyasi şike serbest, özelliklede devlet imkanları ile yapılan siyasi şike sosyal devlet olma gereği sayılırken, devletin cömertliği sayılırken, siyasi iktidarın devletle milleti kucaklaştırması sayılırken, futbolda fetva alınarak kabul edilen yardımı şike saymak ne kadar ahlaki….
“TUZAK İÇİN DAĞITILAN TANELER
CÖMERTLİKTEN SAYILMAZ.”
Mevlana Hz.
|