Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Turistik Diyarbakır Ekspresi davul zurnayla karşılandı

Ankara-Diyarbakır güzergahında ilk seferine başlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi, Diyarbakır Tren Garı'nda davul zurna eşliğinde halayla karşılandı.

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'da akasyalar çiçek açtı

Diyarbakır'da mis kokular saçan ve adeta baharın müjdecisi olan beyaz akasyalar çiçek açtı.

Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan gruba 'balistik' operasyonu: 6 tutuklama

Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan gruba yönelik düzenlenen 'balistik' operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

Koçkar şehitleri dualarla anıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde, 1990'lı yıllardan bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler, düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, 'Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır'a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler' dedi.

Dicle Nehri'nde sualtı görüntüleme cihazı ile ceset arandı

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, ikinci günde yandan taramalı sualtı görüntüleme cihazı ile arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, çalışmalara ara verdi.

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısına çıktı

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

Diyarbakır'da teknoloji semineri düzenlendi

Diyarbakır'da birçok paydaşın bir araya gelmesiyle 'Netex'le Gelenekten Geleceğe Semineri' düzenlendi.

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı.

Bismilli sporcular 7 altın, 3 gümüş madalya kazandı

Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında, Bismilli sporcular başarı elde etti. Toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanan sporcular, ilçelerini gururlandırdı.

Diyarbakır'da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı.

Dicle'de öğrenciler projelerini sergiledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenciler, hazırladıkları projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi.

Dicle Nehri'nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin bot ile nehirde aramaları sonuçsuz kalması üzerine çalışmalara ara verildi.

Diyarbakır'da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde parmağı kopan genç, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

Diyarbakır'da adliye çıkarılan şüphelilere bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde adliyeye çıkarılan şüphelilere bıçakla saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kınaya giden ailenin hafif ticari aracı dereye uçtu: 10 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kınaya giden ailenin hafif ticari aracı tekeri patlaması sonucu dereye uçtu. Kazada 2'si ağır, 4'ü çocuk 10 kişi yaralandı.

Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi.

Diyarbakır'da arama-kurtarma ekipleri tatbikat gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde arama-kurtarma ekipleri senaryo gereği tatbikat gerçekleştirdi.

Toplam 8747 haber.