Türkiye Haberleri

Türkiye Haberleri

Elazığ'da Gençlik ve Spor Festivalleri gerçekleştirildi

Elazığ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 'Gençlik ve Spor Festivalleri' gerçekleştirildi. 'Türkiye'nin Gücü; Gençliği' mottosuyla yapılan etkinlikte her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşması sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetenek taramasıyla binlerce öğrenciyi spora yönlendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları Elazığ'da da tespit edilmeye devam ediliyor.

Bilek güreşinde Elazığ'a Türkiye birinciliği

Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Elazığlı sporcusu Muhammed Emir Söylemez, Türkiye birincisi oldu.

O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü

Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Farkındalık Haftası çerçevesinde düzenlediği etkinlikte özel bireyler, O Ses Türkiye finalisti Emrah Güllü'nün şarkıları eşliğinde oynayarak eğlendi.

70 yaşındaki çift karavanla Türkiye turunda

Kırıkkale'den karavanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu turuna çıkan emekli Hatice-Fazlı Yazan çiftinin durakları, Malatya, Kayseri, Sivas ve Elazığ'ın ardından Diyarbakır oldu. 2018 yılından beri aralıklarla karavanla seyahat eden 70 yaşındaki çift, Türkiye'nin büyük bölümünü gezdiklerini dile getirdi.

Elazığ'da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur'an kursları tanıtım ve teşvik programı

Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elazığ Şubesi ev sahipliğinde '2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım ve yaz Kur'an kursları tanıtım ve teşvik programı' düzenlendi.

Taşkın: 'Çarşımız kısa sürede esnafımızla buluşacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve esnaf odaları başkanlarının hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederek istişarelerde bulundu.

Coffy'den tek fiyata kahve satışı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen, ilk tek fiyatlı dijital kahve markası Coffy, büyüme istikrarını sürdürüyor. 2019 yılında İstanbul Kadıköy'deki ilk mağazasıyla müşterileriyle buluşan marka, 100'üncü şubesini Diyarbakır'da açtı.

Malatya'da, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı

-Malatya'da, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığlı hentbolcular Milli Takım Kampı'nda

Türkiye Hentbol Federasyonu 2024 yılı faaliyet programında yer alan Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası'na katılan Elazığlı sporculardan Taha Çelik ve Emre Kara gösterdikleri başarılar sonucu Milli Takım Kampı'na katılmaya hak kazandı.

İş Bankası ve İmeceMobil'den Çiftçiler Günü'ne özel etkinlik

Türkiye İş Bankası ve iştiraklerinden tarım odaklı teknoloji şirketi İmeceMobil, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle tarımın dünyadaki ve ülkemizdeki kritik önemi, sektördeki zorluklar ve çözümlerin masaya yatırılacağı 'İş'le İmece Buluşmaları' etkinlik serisini başlattı.

260 yıllık Hükümet Konağının restorasyonu bitti, hizmete başladı

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve 260 yıllık tarihi ile Türkiye'nin en eski hükümet konaklarından birisi olan Maden Hükümet Konağı yapılan restorasyon çalışmalarından sonra hizmet vermeye başladı.

Diyarbakır'da işletmelere hijyen eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle hayata geçirilen İşimiz Temiz Projesi kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan işletmelere hijyen eğitimi verildi.

Vatandaşları 10 milyon lira dolandıran şahıslar yakalandı

Türkiye'nin farklı illerinde 'kolay para kazanma, yatırım' adı altında çok sayıda vatandaşı 10 milyon lira dolandıran şahıslar, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahıslardan 2'si tutuklanırken 1'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elazığ GSİM'den, Ziraat Türkiye Kupası finali için resmi başvuru

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin Elazığ Atatürk Stadyumu'nda oynanması için resmi başvuruda bulundu.

Özel Sporcular Yüzme İl Şampiyonası gerçekleştirildi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve İl Spor Dalı Temsilciliği tarafından Elazığ'da Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası düzenlendi.

Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır rüzgarı

Türkiye'nin dört bir yanından genç sporcuların bir araya geldiği 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okullar arası floor curling Türkiye Şampiyonası, 6-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlendi. Şampiyonada Diyarbakır takımlarından biri Türkiye 2'inciliği, diğeri ise Türkiye 4'üncülüğü elde etti.

Elazığ'da Filistin için bağışlar devam ediyor

Türkiye geneli olduğu gibi Elazığ'da da 'Özgür Filistin'in Yanındayız' sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sutopu takımı, altyapı yetenekleriyle zirvede

Dev bütçeli rakipleri önünde transfer yapmadan altyapı sporcularıyla erkeklerde ve kadınlarda U17 ve U15 Türkiye ikincisi ve dördüncüsü olan Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Takımı, sutopunda başarıdan başarıya koşuyor.

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları heyecanı

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Diyarbakır il finallerinde çeşitli ilçelerden 70'ten fazla öğrenci Türkiye finallerine katılabilmek için bir araya geldi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Malatya'da öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, uzayda yaşadığı deneyimle ilgili bilgiler paylaştı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: ''Bu bir yere varış hikayesi değildi''

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Elazığ'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yer aldığı oturuma katıldı. Gezeravcı, burada yaptığı konuşmada uzayda gerçekleştirdiği ilk deney ve deneyimlerle de alakalı bilgi verdi.

Malatyalı İrem Su, Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek

Malatyalı modern pentatlon sporcusu İrem Su Kocaoğlan, İstanbul'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Tunceli'de terörün kalıntıları temizleniyor

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kentte düzenlenen operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, ilde terörün tüm kalıntılarını süpürerek eşsiz doğal güzellikleri tüm Türkiye'ye göstermeye hazırlandıklarını söyledi.

Darendeli kız öğrenciler Türkiye Şampiyonası'nda finale kaldı

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi Okçuluk Kulübü öğrencileri, Gümüşhane'de düzenlenen Okul Sporları Geleneksel Türk Okçuluk Grup Müsabakalarında takım halinde ikinci oldu.

Türkiye'de epidural anestezi tercihi yüzde 1'in altında

Diyarbakır Memorial Hastanesinde Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ahmet Anaç, epidural anestezi ile ağrısız doğumun diğer ülkelerde çok sık tercih edilen bir yöntem olduğunu, ancak Türkiye'de bu oranın yüzde 1'in altında olduğunu açıkladı.

Bu tespihler 85 bin liradan alıcı buluyor

Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkan ve daha önce Kabe ile Beyaz Saray gibi bir çok yerde kullanılan vişne mermerinden yapılan tespih yoğun ilgi görüyor.

Çermik ilçesinde yeni eğitim müfredat tanıtım toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan başkanlığında, şube müdürleri, ilçedeki tüm okul müdürlerinin katılımıyla, kaymakamlık toplantı salonunda 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ve yeni eğitim müfredat programının tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor.

Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.'lüğü

Okul Sporları Küçükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Edirne'de gerçekleştirildi. Elazığ'ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan H. Hüseyin Çelik Türkiye üçüncüsü oldu.