Deprem Haberleri

Deprem Haberleri

Malatya'da 19 Mayıs coşkusu

Deprem bölgesi Malatya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.

Malatyalı depremzede çocuklara Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan sürpriz

Fenerbahçe Spor Kulübü, Malatyalı depremzede öğrencileri İstanbul'da 4 gün boyunca ağırladı. Sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç da çocuklara forma hediye etti.

Malatya'ya sağlık yatırımları arttırılıyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya'nın güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu belirterek, yatırımlara ise her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti.

Süt Toplama Merkezleri yaygınlaşıyor

Deprem bölgesi Malatya'da üreticilerden toplanan sütlerin işlenerek ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Süt Toplama Merkezleri yaygınlaşıyor.

Hakimbey Apartmanı davasına devam edildi

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucunda 78 kişinin enkaz altında kalarak öldüğü Hakimbey Apartmanı davasına devam edildi.

Tunceli'de ağır hasarlı bina tek dokunuşta yerle bir oldu

Tunceli'de Maraş depremlerinde ağır hasar alan 5 katlı bina, iş makinesinin tek dokunuşu ile yerle bir oldu.

Depremde hasar alan tarihi cami ayağa kaldırılıyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar alması sonucu ibadete kapatılan 'Akçadağ Merkez Çarşı' caminin restorasyonu için ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'ten borç açıklaması

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, 6 Şubat depreminden sonra maça çıkmayan Yeni Malatyaspor'un 15 milyon Euro borcu olduğunu söyledi.

Depremzede Usta Öğreticisinden anlamlı sergi

Akçadağ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Burcu Durak'ın açtığı 'El sanatları sergisi' büyük beğeni topladı.

45 yıldır zamana ayar veriyor

Deprem bölgesi Malatya'da, yaşayan 57 yaşındaki saat ustası Mehmet Üzmez ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor. Yaklaşık yarım asırdır zamana ayar veren Üzmez, deprem sonrası kenti terk etmeyerek ekmek mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.

Depremde 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı davasına devam edildi

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı'na ilişkin tutuklanan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibinin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır'da 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı davasında müteahhit hakim karşısına çıktı

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 60 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Yoldaş'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Yoldaş, İnşaat sırasında hiçbir denetim olmadı' dedi.

Taş ustaları Diyarbakır'ın tarihini yaşatıyor

Diyarbakır'ın tarihini yaşatmak ve aynı zamanda depreme dayanıklı konutlar inşa etmek amacıyla, Karacadağ ve Pirinçlik bölgelerinde taş evler yükseliyor. Bu evlerin yapımında önemli bir rol oynayan taş ustaları, geleneksel taş işçiliğini sürdürerek hem sanatsal bir değer, hem de şehrin tarihini yaşatıyor.

Taşkın, TOKİ çalışmalarını yerinde inceledi

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Orduzu Gelinciktepe'de deprem konutları inşaat alanında devam edilen çalışmaları ve konutları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Toraman: '2 bin 661 konutu teslim ettik, 5 bin 155'inin de inşaatına başlandı ve devam ediyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı dolmadan Elazığ'da 2 bin 661 konutun teslim edildiğini dile getiren Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, 'Elazığ genelindeki şantiyelerde 5 bin 155 konut inşası devam ediyor. İhale hazırlık aşamasında olan 4 bin 454 konut var' dedi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan TOKİ'ye çağrı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOKİ'nin deprem konutlarının inşasında kullandığı malzeme ve hizmet alımını Malatya firmalarından yapmasını talep etti.

Malatya'da yıkımlar ve inşa çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 11 şehirden biri olan Malatya'da, bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımları gerçekleştirilirken, diğer yanda ise imar ve ihya çalışmaları devam ediyor.

Elazığ'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başkan Geçit, istişare toplantısına katıldı

'Malatya Sanayi Sitesi' İstişare Toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşadıkları mağduriyetlere kalıcı çözümler getirmek temel görevlerimiz arasındadır. Ahilik kültürünü özümsemiş esnaflarımızın, deprem zamanında gösterdiği büyük fedakarlık, takdire şayandır' dedi.

Bingöl'de deprem çalıştayı düzenlendi

Bingöl Üniversitesinin ev sahipliğinde 'Bingöl Deprem Çalıştayı' programı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yoğun programlardan dolayı çalıştaya zoom üzerinden katılım sağlayarak açıklamalarda bulundu.

Malatya'da imar ve ihya çalışmaları sürüyor

Malatya'da, 6 Şubat depremleri sonrası kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalardaki son durumu paylaşan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, her yönü ile ayağa kalkmış bir Malatya için çalışmaların durmaksızın süreceğine söyledi.

Bakan Özhaseki, depremzede Özgür ailesine misafir oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu.

Bakan Özhaseki Malatya'da çarşı projesini inceledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya'da yapımı süren çarşı projesinde incelemelerde bulundu.

'Seçim biter geçim başlar. Şimdi iş başında koşturma vakti'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya'da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 'Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. 'Seçim biter geçim başlar'. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi' dedi.

Kulp'ta deprem konutları yükseliyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu Mahallesinde inşa edilen deprem konutlarının yapımı hızla ilerliyor.

Elazığ'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya'da, kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor. Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı.

Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı

Malatya Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından asrın felaketinin ardından yürütülen çalışmalar ile yaklaşık 750 bin kişiye toplam 5 milyon 750 bin muhtelif yardım ürünü dağıtıldığı belirtildi.

Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm'de verilen tutarın arttırılmasını istedi

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, deprem bölgesi Malatya'da yerinde dönüşüm projesi için verilen tutarın güncel maliyetlere göre yeniden belirlenmesini istedi.

İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı

Malatya'da, depremzede esnaflar için yapılan geçici iş merkezinde hırsızlık olayına karıştığı belirlenen zanlı yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.