Aşı Haberleri

Aşı Haberleri

Elazığ'da şampiyonluk maçı sonrası kavga çıktı

Elazığ 1. Amatör Küme Play-Off Finali'nde Karakoçan 1985 ile Sürsürüspor arasında oynanan maçın sonunda kavga çıktı.

Elazığ'da Gençlik ve Spor Festivalleri gerçekleştirildi

Elazığ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 'Gençlik ve Spor Festivalleri' gerçekleştirildi. 'Türkiye'nin Gücü; Gençliği' mottosuyla yapılan etkinlikte her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşması sağlandı.

Diyarbakır'da kayıp şahsın cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde kaybolan alzheimer hastası vatandaşın cansız bedeni bulundu.

102 yaşındaki Zeliha teyzeye yaş günü kutlaması

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan ve doğum yaşı 102 olarak belirtilen Zeliha Duman'a mahalle sakinleri tarafından anneler ve yaş günü kutlaması yapıldı.

Elazığ'da otomobilin çarptığı kadın yaralandı

Elazığ'da yolun karşısına geçmeye çalışan kadın, otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

2 motosiklet çarpıştı, 2 yaralı

Malatya'nın Darende ilçesinde 2 motosikletin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Rıza Kocaoğlu'ndan, Elazığspor'a destek

Dizi ve sinema oyuncusu Rıza Kocaoğlu, sosyal medya hesabından 'başarılar' notuyla Elazığspor forması paylaşımı yaparak, bordo-beyazlılar destek verdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6 Yaşında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, 'Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın adını taşıyan üniversitemizin kuruluşunun altıncı yılını kutlarken, akademik, idari ve fiziki gelişimini sürdürmeye devam ediyoruz. 'dedi

Arapgir'de çekilen 'Mendebur' filminin galası İstanbul'da olacak

Çekimleri Malatya'nın Arapgir ilçesinde gerçekleştirilen 'Mendebur' isimli filmin galası İstanbul'da yapılacak.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?'

Kışla Caddesi esnafına gönderilen tebligata tepki gösteren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? dedi.

Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 5 fabrika üretime başladı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak amacıyla uygulanmaya başlanan 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı' çerçevesinde hayata geçirilen 'Bismil İstihdam Odaklı Kapasite Geliştirme Projesi' ile kurulan 5 tekstil fabrikası dünya markalarına üretim yapıyor. İşletmeler, bir yandan da işçi sıkıntısı yaşıyor.

Elazığ'da Hemşireler Haftası kutlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle Hemşireler Haftası kutlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetenek taramasıyla binlerce öğrenciyi spora yönlendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları Elazığ'da da tespit edilmeye devam ediliyor.

Tenis turnuvasında derece girenlere ödülleri verildi

Elazığ'da jandarmanın 185. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tenis turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Diyarbakır'da 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü'nde bilgilendirme yapıldı

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Sosyal Komite tarafından, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliklerde, hipertansiyonun önlenmesi ve kontrol altına alınması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme ve tarama faaliyetleri gerçekleştirildi.

6-8 Ekim olayları davasında ceza alan Ahmet Türk ve tahliye olan Gültan Kışanak Diyarbakır'da konuştu

Diyarbakır'da, Kobani Davası'na ilişkin bir araya gelen DEM Partililer basın açıklamasında bulundu.

Bilek güreşinde Elazığ'a Türkiye birinciliği

Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Elazığlı sporcusu Muhammed Emir Söylemez, Türkiye birincisi oldu.

Taşkın'dan parklarda inceleme

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçedeki park alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Yapılması gerekenleri yerinde tespit eden Başkan Taşkın, 'Battalgazi'mize yeşil alan kazandırmaya devam edeceğiz' dedi.

Sağlıkçılar 'kanserde erken tanı' için mobil araçla ilçe ilçe dolaşıyor

Elazığ'da kırsal bölgeler ve nüfusu ilçelere mobil kanser tarama aracı ile giden sağlıkçılar, kanser taraması yapıp, erken teşhis ve tedavi için vatandaşları bilgilendiriyor.

Yaka ile Dilek Mahalleleri arasındaki ulaşım rahatlatılıyor

Yaka ile Dilek mahallesini birbirini bağlayacak imar yolunda başlatılan yol açma ve genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kırsal bölgelerdeki yol ağını birbirini bağlayarak ulaşım ağını akıcı ve kolay hale getirecek çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde otomobilin çarptığı 17 yaşındaki genç kız, 6 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Milletvekili Erol, uçakta kalbi duran hastayı hayata döndürdü

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ankara-Elazığ seferini yapan uçakta kalbi duran bir vatandaşı kalp masajı yaparak hayata döndürdü.

Öğretim Görevlisi İskenderoğlu'ndan tescil uyarısı

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent İskenderoğlu, somut olmayan kültürel miras unsurları ile Coğrafi işaret ile belgelenen ürünlerin karıştırıldığını belirterek, 'Coğrafi işaret belgeleri tüketiciler için ürünün kaynağı, karakteristik özellikleri ile coğrafya arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite belgeleridir aslında her yönü ile ticari bir yaklaşım içeriyor' dedi.

Emekli oldu kendi imkanlarıyla sera kurdu, üretime başladı ama çalıştıracak eleman bulamıyor

Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden emekli olan 58 yaşındaki Recep Yıldırım, memleketi Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine yerleşerek, kamu desteği almadan sera kurarak sebze üretimine başladı. Üretime devam eden Yıldırım, serada çalıştıracak işçi bulamıyor.

Oto ustalarından sağlık ve tasarruf için 'klima' uyarısı

Sağlık ve tasarruf için araç klimalarına yılda 2 kez bakım yapılması gerektiğini dile getiren oto klima uzmanları, aynı zamanda ortalama bin 500 liradan kaçılması sonucu klima kompresörünün bozulması halinde 15 bin liralık masrafın da çıkabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Uysal, 'Akdeniz Anemisi kalıtsal bir hastalıktır'

Akdeniz Anemisi'nin (Talasemi) kalıtsal bir hastalık olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ayşe Uysal, 'Ülkemizde yaklaşık 4 bin 500 yüz civarında Talasemi hastası var. Bu hastalığın ülkemizdeki taşıyıcı oranı yaklaşık 1 milyon 300 bin kişidir' dedi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki çocuk sokak köpeklerinin saldırısında yaralandı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 8 yaşındaki çocuk, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı.

Elazığ'da özel bireyler 'Kürsübaşı' etkinliğinde doyasıya eğlendi

Elazığ'da özel bireyler, El-Aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi.

O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü

Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Farkındalık Haftası çerçevesinde düzenlediği etkinlikte özel bireyler, O Ses Türkiye finalisti Emrah Güllü'nün şarkıları eşliğinde oynayarak eğlendi.

Tunceli'de mayısın ortasında kar yağdı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde mayıs ayının ortasında lapa lapa kar yağdı.