Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 133 kişi var

ELAZIĞ VE MHP 3

Ahmet AKSIN
Yazara Ait Tüm Yazılar
ELAZIĞ VE MHP 3

            29 Mart ta yapılacak yerel seçimlerde Sayın Enver Erdem in aday olarak tespit edilmesinden sonra MHP de gözle görülen bir canlanma başladı. Bugün itibariyle de MHP seçimin en büyük favorisi. Elazığ da MHP nin favori duruma gelmesinde, bir önceki yazımızda belirttiğimiz üzere, İl yönetiminin son bir yıl içerisindeki çalışmalarının büyük katkısının olduğunu belirtmiştik. Bunun yanında Sayın Enver Erdem in aday gösterilmesinin de seçim sürecine olumlu katkılar yaptığını da söylemeliyiz.

            Özellikle Özel İdare Sekreterliği döneminde yapmış olduğu başarılı çalışmalarla göz dolduran Sayın Erdem haksızlığa uğrayarak kısa bir süre önce görevden alınmıştı. Görevden alındığı duyulduğunda, bütün sivil toplum örgütleri ve Elazığlılar bu uygulamaya tepki göstermiş ve Sayın Erdem e sahip çıkmıştı. Netice itibariyle diğer illere göre hizmet alma yarışında pek nasibi olmayan Elazığ değerli bir bürokrattan mahrum kalıyordu.

            İşte bu bağlamda MHP nin Sayın Enver Erdem i Belediye Başkan Adayı olarak göstermesi, Elazığlılara yeni bir fırsat sunuyordu. "Eğer hemşerin olan bu değerli bürokrata sahip çıkmak istiyorsan işte sana fırsat" diyordu MHP yönetimi.

            Elazığ MHP yönetimi aslında bu fırsat sadece Elazığ daki MHP liler için değil, bütün Elazığlılar için bir fırsat olabilir, düşüncesi üzerine bir seçim stratejisi başlattı. Bu stratejide de başarılı oldular diyebiliriz. Nitekim kamuoyunun nabzını tuttuğunuzda durum ortadadır. Özellikle Enver Erdem in ılımlı ve sakin tavrı, kullandığı üslup, bir proje adamı olması ve mensup olduğu şehre sevdası Elazığlıların teveccühünü kazanmasına sebep oldu.

            Öyle ki Elazığ da uzun yıllar Özel İdare Sekreterliği görevi yapmasına karşın rakipleri idareciliği dönemiyle ilgili tek bir kelime şu ana kadar edemediler. Zira ne makamının bulunduğu Özel İdare binasını sattı, ne de kendisine bağlı kurumun imkanlarını yandaşlarına kullandırdı. Bu konuda, hiç kimse bir tek kelime edemez. Bunu demekle ne kastettiğimiz herhalde anlaşılmıştır.

            Sonuç olarak MHP yönetimi bu seçime çok isabetli bir aday tespiti yaparak girdi ve bu kez geçmişte yaşananlardan farklı olarak semeresini de alacak gibi.

2009-03-04
Bu yazı  1964  kere okundu

YORUMLAR

Mutlu ALKAYA 2009-03-04
TEŞEKKÜREDİYORUM.

YAZINIZIN ALTINA İMZAMI ATIYORUM.DEĞERLİ YORUMMLARINIZ,ELAZIĞ HALKININ GÖRÜŞLERİNİ BÜYÜK ORANDA YANSITMAKTADIR..SAYGILARIMLA.


SON YAZILARI

Elazığspor’la Vezir Olup, Kavşak’la Rezil Olmak Türkiye’nin C Planı Bilgin’in Ardından Sivil Toplum Örgütü Dediğin Böyle Olur Eller Aya Elazığ Yaya Elazığ’ın Doğalgaz Bilmecesi Ortadoğu’ya Eşbaşkan olacaktık Suriye’de Değnekçi olmaya razı olduk Hava kirliliği ve Doğalgaz Bilmecesi Elazığ Haberleri Türksüz Anayasa

KÖŞE YAZARLARI

Anketler

Hökümet Elazığ'ı Gocaman şehir yapar mı ?
He Yapar
Yoh yapmaz
Bilmim ki

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

ermeni uşaklarının son çırpınışı saat belli değil saat belli değil kardeş şehrimize tebrikler....başarılar... gönülden kutluyoruz gakkoşları

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler