Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 144 kişi var

ÜLKE GÜNDEMLERİNE DAİR

Ahmet AKSIN
Yazara Ait Tüm Yazılar
ÜLKE GÜNDEMLERİNE DAİR

Yazıyı biraz geciktirdik. Ama Ülkemizde gündem maşallah sürekli değişiyor 10 gün önce hararetle konuştuğumuz manşetlik olaylar artık aklımıza dahi gelmiyor.
ABD’deki Ermeni soykırımı iddiasının komisyonda onaylanması Ülkemizde kıyamet koparmaya yetti. Peki, bu kıyamet Ermenistan’la protokol imzalanırken niye kopmadı? Gülerek protokole imza atan Dışişleri bakanımız acaba ne hissediyor. Arap Ülkeleriyle vizeler kaldırıldı diye neredeyse milli bayram ilan edecek olan Dışişleri uzmanlarımız ne diyor bu duruma merak ediyoruz. Türkiye her geçen gün Avrupa’dan uzaklaşmakta ama iç politik olaylara öyle bir dalmışız ki bunu dahi göremez haldeyiz. Avrupa bizi zaten kendisinden görmüyordu, şimdi bunu aleni bir şekilde göstermeye başladı. Nitekim İsviçre’deki minare yasağının sonrasında İsveç’in ABD’nin ardından Ermeni soykırımını kabul etmesi bunun en açık göstergesidir.
***
İlimizde meydana gelen deprem bu kez bizi hayli üzdü ve korkuttu. Depremin şiddetinden ziyade fakirliğin yarattığı olumsuzluklar neticesinde 42 hemşerimizi kaybettik. Ölenlere rahmet kalanlara başsağlığı ve acil şifalar diliyoruz. Kayıplarımızın sebebi kerpiç binalar olarak gösterildi. Ancak şehir merkezinde bina yapılırken yapılan kontroller köylerimizde neden yapılmaz diye kimse sorgulamıyor. Köyündeki tarla veya bahçesinin içerisinde isteyen istediği evsafta ve büyüklükte ev yapabiliyor. Ne kontrol eden var ne de bu bina sağlam oldu mu diye soran bir yetkili var. Yoksa kerpiçten olup, yüz yıldan fazla ayakta kalan binalar var. Suçu kerpiç binaya yüklemek biraz kolaycılık oluyor gibi.
***

Açılım harekâtı Roman açılımıyla devam ediyor. Bu konuda hükümeti takdir etmemek elde değil! Hükümetimizden en kısa süre içerisinde artık azınlık durumuna düşen Türkler ile ilgili bir açılım gerçekleştireceklerini de ümit ediyoruz. Zira bu Türk kardeşlerimizin de problemleri bir hayli birikti. Gerçi Romanlar kadar kalabalık değiller ama olsun onlar da bu ülkenin vatandaşları ne de olsa.
Öte yandan sanatçılarımızın açılıma katkılarından ses seda yok. Açılım ile ilgili şarkı ve türküleri hararetle bekliyoruz. (Unutmadık yani)

***
Balyoz, ıslak imza, çekiç, pense, örs, bunları şimdilik konuşmuyoruz gündemden düştüler. Şimdi yeni eğilim yargı reformu. Eski yazılarımızdan birinde yazmıştım, bu hükümet seçime yakın asker ve yargıyla tartışmaya girip yine oyları artırmaya yönelir diye. Acaba seçim yaklaşıyor mu?
2010-03-16
Bu yazı  1049  kere okundu

YORUMLAR

molla 2010-03-17
ahh hocamm ahh!!!
ordu millettik orduya mesafe koydular depremde canla başla çalışan Türk askeri Türk ordusu Adalet mülkün temeliydi bağımsızdı güvenilirdi kendi oluşturduğu kadrolara güveni sarstı şimdi millet kime neye güveneceğni bilmiyor ne olursa olsun Allah orduya zeval vermesin one minute le bile uyuyan millet Allah korusun bunlara karşı sarhoş olup sızar... saygılarımlaaa
misafir 2010-03-16
Tebrik
Sayın Hocam,

Sizi yürekten kutluyorum. Keşke tepki vermesi (istifa gibi) gereken makamlarda olanların cesareti ve yürekliliği sizinkinin çeyreği kadar olsaydı. (Gerçi olsaydı eğer ne siz bu yazıları yazardınz ben de bu şekilde ithamlarda bulunurdum).


SON YAZILARI

Elazığspor’la Vezir Olup, Kavşak’la Rezil Olmak Türkiye’nin C Planı Bilgin’in Ardından Sivil Toplum Örgütü Dediğin Böyle Olur Eller Aya Elazığ Yaya Elazığ’ın Doğalgaz Bilmecesi Ortadoğu’ya Eşbaşkan olacaktık Suriye’de Değnekçi olmaya razı olduk Hava kirliliği ve Doğalgaz Bilmecesi Elazığ Haberleri Türksüz Anayasa

KÖŞE YAZARLARI

Anketler

Hökümet Elazığ'ı Gocaman şehir yapar mı ?
He Yapar
Yoh yapmaz
Bilmim ki

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

ermeni uşaklarının son çırpınışı saat belli değil saat belli değil kardeş şehrimize tebrikler....başarılar... gönülden kutluyoruz gakkoşları

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler