Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 109 kişi var
TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK TAVIR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün terörizmden zarar görmeyen ulusların yarın da görmeyeceklerinin hiçbir garantisi olmadığını belirterek,

2009-06-23 - 12:06

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün terörizmden zarar görmeyen ulusların yarın da görmeyeceklerinin hiçbir garantisi olmadığını belirterek, "Mücadelede ortak bir duruş alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Orgeneral Başbuğ, bu yıl 10'uncusu düzenlenen "İpek Yolu 2009 General/Amiral Semineri"nin Swissotel'de gerçekleştirilen açılışında yaptığı konuşmada, NATO'nun ortaklık programlarına değinerek, bu programların soğuk savaş dönemi bölünmelerinin üstesinden gelinmesine ve NATO sınırlarının güvenlik ve istikrarının artırılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Tüm ortaklarıyla, ortak güvenliğe bağlılık çerçevesinde ilişkileri geliştirmek gerektiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, ortak değer ve sorumluluklara dayalı bir topluluk vizyonunu hayata geçirme konusunda NATO ortaklarının çok önemli rol oynağını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, soğuk savaş dönemi sonrasında askeri tehditlerin geleneksel doğasından uzaklaştığını ve geleneksel olmayan asimetrik güvenlik risk ve tehditlerinin stratejik alanda hakim olduğunu vurgulayarak, günümüzde terörizmin, uluslararası topluma ve aynı zamanda da ittifakın kendi güvenliğine karşı en ciddi tehdidi oluşturduğunu kaydetti.

Başbuğ, Türkiye'nin 25 yıldır terör örgütü PKK'ya karşı mücadele verdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Terörizme karşı mücadeledeki hedefimiz, teröristlerin ve destekçilerinin başarı umudunu ortadan kaldırmaktır. Aynı zamanda terörizme karşı mücadelenin, güvenlik, ekonomik, sosyo-kültürel alan, propaganda ve uluslararası ilişkiler alanlarında devletin koordineli faaliyetlerinin bir birleşimi olduğuna inanıyoruz. Tüm bu faaliyetler birbirini tamamlar.


Ancak, terörist örgütler silahlı güçlerini korurken, sadece ekonomik ve sosyo-kültürel alanlarda gerekli önlemleri alarak terörizmin sonlandırılacağına inanmayı düşünmek bir hatadır. Bu nedenle, terörist örgütün dağılışına ve silahları bırakışına kadar terörist örgütle mücadele etmeye son derece kararlıyız."



Bu haber 1800 kere okundu

YORUMLAR

TÜRKİYE Kategorisine Ait Diğer Haberler

İşte Erdoğan'ın bahsettiği ses kaydı Türkiye işsizlik ve yoksullukta dünya lideri Okul yakmaya başladılar 2011 KPSS TAKVİMİ BELİRLENDİ BENZİNE ZAM Roketatarlı saldırıda 7 Şehit YURTTA ASAYİŞ GAZİ MADALYASINI VALİYE İADE ETMEK İSTEDİ LİSE KRAVATINDA ÖCALAN ŞEKLİ MEMURLAR SOKAĞA İNİYOR

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler