Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 113 kişi var
MHP'DEN KÜRT AÇILIMINA TEPKİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımıyla ilgili sözlerine ilişkin, ''Bu açılımda, terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyuyorlar yoksa terörle ve teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar?'' diye sordu.

2009-07-23 - 18:06

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımıyla ilgili sözlerine ilişkin, ''Bu açılımda, terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyuyorlar yoksa terörle ve teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar?'' diye sordu.
Vural, 7 yıllık bir hükümet dönemi içinde AK Parti'nin bu konuyla ilgili bir çalışmasının olmadığının ortaya çıktığını belirterek, "O zaman sorarlar, bu kadar şehit, bu kadar gazi, bu kadar bölücülüğün siyasallaşması sürecinde sizler neler yaptınız? Bu aynı zamanda bir itiraftır. Özellikle AKP çevrelerinin, Öcalan ile açılım gayreti içinde oldukları, Öcalan üzerinden bir siyaset üretmek konusunda bir takım görüşmeler yapıldığına ilişkin intibalarımız var. Sayın Başbakan'ın zannederim bu görüşmelerin ve bu yaklaşımların afişe olmasından rahatsız olduğu gözükmektedir" dedi.
Vural, Erdoğan'ın, ''Kürt sorunu'' dediğini, daha sonra bunu ifade edenlere 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır'' ifadesini kullandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan, satranç taşı gibi bir oraya bir buraya savruluyor. Savuran kimdir, ipler kimin elindedir, bu planlar, programlar hangi mahfillerde hazırlanıp, hangi mahfillerde dayatılmaktadır? Milletimiz bunların cevabını aramaktadır. 'DTP'yle (PKK'ya terör örgütü) demeyen bir partiyle görüşmem' diyenler, DTP'nin ve terörist başının siyasal amaçlarını gerçekleştirmek için adım atıyorlar. Demek ki DTP ile oluşturdukları görüşmeme yaklaşımı, tamamen bir takım şeylerin üstünü örtmek için kullanılan bir araç olarak değerlendiriliyor. Bu ülkenin bölünmesine yol açacak hususlarla ilgili talepler karşısında Sayın Başbakan çok yumuşak bir tavır sergilemektedir. 'Laf ola kestire başı' diyor ya, işte laf ola kestire başı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kimse bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne haleldar edebilecek girişimler karşısında bu kadar yumuşak davranamaz. Bölücünün siyasallaşması karşısında maalesef AKP, kararlı bir tutum sergilememiştir."

Bu haber 3064 kere okundu

YORUMLAR

ismail köse 2009-08-25
açılım
ah ah nehale geldik ülkede kürt sorunu yok kardeşim açlık sorunu var halkın karnını doyursunlar sorun biter bende doğuluyum türkiyenin neresinde sen kürtsün oturamassın çalışamassın dediler insanları bölmeyin kardeççe yaşıyoruz bu ülkede.mhp ye teşekkür ediyorum bölünmeye.HAYIR BİRLİĞİMİZE ( SEÇİM İÇİN ) BİZE DOKUNMAYIN BİRLİĞİMİZİ BOZMAYIN DOKUNMAYIN LÜTFEN.AKSİNE ÜLKE IRAK.A DÖNECEK.


Insan 2009-08-20
Insan
Hepinizin mubarrek ramazanini kutlarim. Arkadaslar biz kimiz diye sordunuz mu kendinize. Hitler de bonu kendine sordu. Sonuc: Millionlarca insan hayatini kayip etti, evinden, köyünden, yerinden yurdundan oldu. Peki Hitlerin yaptiklari ve 85 senidir bizim ülkemiz dedigimiz yerde kurde hain denilir. biz kime hainlik yaptik? insan olun insan ca yasilamyalim yoksa her ikimiz kayip ederiz.


harmansa2022 2009-08-06
vatan toprağı kutsaldır
hogir akdagil yazımı okumanı şiddetle tavsiye ederim.Kürt çözümünde ne var neyi çözeceksin adamlar vatanımızı istiyorlar ben elazığ lıyım elazığı nasıl böyle bir konuda onların eline veririm Biz MHP olarak KÜRT kardeşlerimizi bölücü olmadığı sürece canı gönülden seviyoruz. benimde kürt arkadaşlarım var .onları en küçük şekilde dışlamıyor hatta çok seviyorum .Çünkü onlar vatanını milletini toprağını seviyor.evet yüzyıllarca beraber yaşamışız bu çok güzel bir durum .Bakın ne diyor Devlet Bahçeli 'BİN YILDA KARILDI BU ÜLKENİN HARCI AYRIŞTIRMAK KİMİN HARCI'.Ama ülkeme vatanıma kim hainlik nankörlük yaparsa gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

SİYASET Kategorisine Ait Diğer Haberler

İl Başkanı Ataması yapıldı Behçet Susmaz'dan basın açıklaması BBP'nin İlk Genel Başkan Adayı Belli Oldu Bahçeli: Bugünkü iktidarın geleceği yoktur CHP lideri Kılıçdaroğlu Elazığ'da Elazığ Milletvekili aday listeleri MHP Adaylarına çoşkulu karşılama AKP genel merkezinden soruşturma AKP'de istifa şoku! BBP ve HASPARTİ'nin aday listesi belirlendi

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler