Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 80 kişi var

BEN HAZMEDEMİYORUM....

Nurhat HALİSDEMİR
Yazara Ait Tüm Yazılar
BEN HAZMEDEMİYORUM....

BEN HAZMEDEMİYORUM....

Sayın Başbakan televizyon ekranlarından sesleniyor....
Bu açılımı hazmettire hazmettire genelleştireceğiz, bu kısmi bir açılım değildir....
Ve bundan sonrasını dinlemedim, dinleyemedim isteyerek ve bilerek televizyonun kumandasının tuşlarına basarak kanal değiştirdim.

Hazmetmek, aslında nefislere hoş gelen bir kelime olsa da ben hiç sevmem ve kullanmam hazmedenlerden de nefret ederim. Çünkü bu hazmetme, halk tabiri yada amiyane deyimiyle “geniş olma”yı gerektirir. Bu ise benim fıtratımda yoktur. Şimdi millet hazmedecek! Ama neyi, neden ve nasıl hazmedecek bir türlü bu millet öğrenemedi gitti.

Konu açılım olunca sanırım hazımsızlığımın nedenini de ortaya koymak gerek diye düşünüyorum. Ben maddeler halinde yazmayacağım ama değerli okuyucularımız isterlerse öyle değerlendirebilirler....

Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmış, gönderinde şanlı ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ezan sesinin yankılandığı, Devlet-i ebed-müddet, Türkiye Cumhuriyeti vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütündür.

Âli üniter devletimiz, anayasamızda anlam bulduğu veçhile lâik, sosyal, demokratik, hukuk devleti niteliklerini haiz olan ve ulu önder, Cumhuriyetimizin kurucusu, dünya lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılâplarıyla sonsuza dek yaşayacaktır.

Kutsal vatan toprağımızda yaşayan, havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen ve özgürce yaşayan, Türk olmanın onur ve gururunu taşıyan, her Türk vatandaşının devletimize vefa borcu vardır.

T.C.Anayasası, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin sınırını, şeklini ve nasıl kullanılması gerektiği yönüyle tarzını açık ve net bir üslûpla belirlemiştir.

Millî birlik ve beraberliğimiz ise, tarih boyunca her vesileyle kendini göstermiş olup, zor zamanlarda ulusal çıkarlarımızı kişisel çıkarlarımızın daima önünde ve üzerinde tutmasını bilmiş bir milletiz.

Yüreği, ‘Bayrak-Vatan-Ezan’ aşkıyla çarpan; millî, manevî ve etik değerlerimizi özümsemiş; basireti bağlanmamış; feraseti körelmemiş; Türklük gurur ve şuuruna sahip; İslâm ahlâk ve faziletiyle yaşayan herkes kutsaldır.

Her ne sebeple, vesileyle, aldatmacayla olursa olsun bir karış vatan toprağımızı bile asla gözden çıkarmayacağımız beyinlere ve yüreklere nakşedilsin.

Bölge, kanton, eyalet gibi zırvalarla yurdumuzun bölünmesi, parçalanması, yutulması beklentilerini ulu orta dile getiren, görüntü ve ses kirliliği yaratan, gündemi lâf-ı güzafla meşgul eden çokbilmiş ukalâlar hak ettikleri dersi muhakkak alacaktır.

Sağduyu sahibi hiçbir Türk öyle lâf salatasına itibar ve iltifat etmez. Hayal âleminde yaşayanların gaflet, dalâlet hatta hıyanet içinde bulunmaları gayet doğaldır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti; soylu ulusu, güçlü ordusu ve tüm varlığıyla her zamanki gibi ‘tek yürek, tek bilek’ dimdik ayaktadır. Geçmişten ders almayanların geleceği mutlak karanlıktır.

Ne mutlu kendine yetebilen, elindekiyle yetinebilen ve haddini bilen seviyeli, seciyeli ve güçlü insanımıza!

Yine ne mutlu kısır döngüye tutsak olmayan, haksızlık ve zulüm karşısında dilini yutmayan, iyi niyetleri kendi çıkarına ve kötüye kullanmayanlara!

Hem de ne mutlu Kuvâ-yı Milliye ruhuyla millî birlik ve beraberlik içinde yaşamak arzusunda olanlara!

Ne mutlu Türk’üm diyene…

Sanırım hazımsızlık çekenler benim gibi çoktur....
2009-09-25
Bu yazı  985  kere okundu

YORUMLAR

Birol BULUT 2009-10-01
Nerden Nereye
Evet haklısınız hocam.ama daha açık konuşmak gerekirse; ihanet tarihin hiçbir döneminde bu kadar prim yapmadı.hiç bu kadar onursuz ve namussuz bir yönetimle idare edilmedi bu ülke.Ne devlet ciddiyeti kaldı ortada,ne de yüzlerce yıldan bu yana edindiğimiz ebet müddet devlet anlayışı.sanki babasının çiftliğini parselliyor.o kadar rahat ve hazmedici ki.öyle zannediyorum ki Milli Ve Manevi konulara olan hakaretlerde hazmı bu kadar kuvetli olanın, diğer durumlarını düşünemiyorum!Ama unutulmasın ki:NE GERİ KALMIŞ MİLLETLERDEN BİRİSİYİZ,NE DE KURTULUŞ SAVAŞI YAPAN KAVİVİMLERİN BİRİNCİSİYİZ.BİZ İSTİKLALİNİ SON ASIRDA ALMIŞ 19 ÜLKENİN EFENDİSİYİZ..

slm ve dua ile

ibrahi m karaçin Bursa 2009-09-30
MİDESİ YÜEĞİ GİBİ TEMİZ OLZNLZR HAZMEDEMEZ TABİ
YÜREĞİNE GİLEĞİNE DAHASI HAZMEDEMİYEN BEYNİNE SAĞLIK.BEYNİNE DİYORUM ÇÜNKÜ BEYNİ SAĞLIKSIZ OLANLAR HERŞEYİ MİDESİNE HAZMETİRİR VEYA ETTİRDİĞİNİ ZANNEDER.
SENİN GİBİ ÇOKTUR NE DEMEK.HAZMEDEN SADECE BİR AVUÇTUR.EMİN OL Kİ BU MİLLET GÜNÜ GELDİĞİNDE VE VATAN MİLLET BAYRAK VE EZAN SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA YEDİ DÜVELE NASIL DERS VERİLECEĞİNİ VE HAZMETTİRMEYE ÇALIŞANLARIN MİDESİNİ NASIL SÖKECEĞİNİ ÇANAKKALEDE VE YAKIN ZAMANDA KIBRISTA GÖSTERMİŞTİR.İŞ BAŞA DÜŞÜNCE AYNI KARARLILIKLA YİNE GÖSTERECEKTİR EMİN OL.BİZ ÖNÜNE,DAĞLAR ERİMİŞ BİR MİLLETİZ.

kürşad 2009-09-26
Bende hazmedemem...
Her ne sebeple, vesileyle, aldatmacayla olursa olsun bir karış vatan toprağımızı bile asla gözden çıkarmayacağımız beyinlere ve yüreklere nakşedilsin.Hocam yüreğinize sağlık...

SON YAZILARI

Değersizleştirme ve sulandırma... irade, seviye ve kimlik... Doktor teşhisi koymuş! Devletin itibarı ve sorumluluk… Sarıkamış ve Prof.Dr. Bingür Sönmez… Dostum olanlar çeperin ardından söylemez… Mecliste Elazığ konuşuluyor… Yitik adamın yitik zamanı… Bir çınarın dalları değil miydik? Şu türkülerde olmazsa!

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler