Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 121 kişi var
DEPREMİN ARDINDAN

depremzedelere yardım yağıyor

2010-03-11 - 14:49

Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle, bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için Başbakanlık Acil Yardım ödeneğinden 500 bin TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden 125 bin TL olmak üzere toplam 625 bin TL gönderildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, depremde 41 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişinin de yaralandığı, yaralılardan 47'sinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 27 kişinin tedavilerinin ise Elazığ'da çeşitli hastanelerde sürdüğü belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
''Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca, yaşanan depreme ilişkin olarak 'Genel Hayata Etkililik Kararı' alınmıştır.
Bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için, Başbakanlık Acil Yardım Ödeneğinden 500 bin TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden 125 bin olmak üzere toplam 625 bin TL gönderilmiştir.
İki belde, 41 köy ve 10 mezra olmak üzere toplam 53 yerleşim biriminde yapılan ön hasar tespit çalışmalarında, bin 988 Konut, 44 iş yeri, bin 351 hayvan barınağı ve 118 diğer yapılar olmak üzere, toplam 3 bin 501 hasarlı yapı tespit edilmiş olup, çalışmalar sürdürülmektedir.
Yıkılan konutların yerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca belirlenecek uygun bölgelerde, yenilerinin yapılması için çalışmalar başlatılmıştır.''
Yapılan tespitlerde 2 bin 777 küçükbaş, 233 büyükbaş, 9 tek tırnaklı hayvan ile 20 arılı kovanın da telef olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Adana, Kayseri, Konya ve Van illerinden 4 adet ambulans helikopter ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 helikopter çalışmalara katılmıştır.
Bölgede 587 personel ile arama-kurtarma, sağlık ve diğer hizmetleri yürütülmüştür. Ayrıca, muhtelif maksatlı 96 araç, standart personeli ile birlikte 164 ambulans ve 30 iş makinesi görev yapmıştır.
Kızılay, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yapılan bağışlardan temin edilen 2 bin 418 çadır, 6 bin 144 battaniye, 734 katalitik soba, 115 prefabrik ev, 23 banyo-wc, bin 15 yatak, 280 mutfak seti ve 92 ton muhtelif gıda afet bölgesine ulaştırılmıştır.
Ayrıca, günlük 10 bin ekmek kapasiteli fırın ve 3 adet seyyar mutfak ile 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır''

VALİLİK SAYIYI DÜZELTTİ
Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin muhtarlıklardan alındığı veya vefat edenlerin yakınlarıyla görüşülerek belirlendiği bildirildi.
İsimler kriz merkezinde birleştirilerek kamuoyuna 51 kişinin vefat ettiğinin duyurulduğu hatırlatılan açıklamada, sonraki süreçte cumhuriyet savcılığınca hazırlanan ölü muayene raporunda 41 kişiye ait ceset tespit edildiği belirtildi.
9 ismin resmi nikah yapılmayan veya muhtarların ve vefat eden kişilerin yakınlarının verdiği resmi kayıtlarda bulunmayan isimler olduğu, vefat eden 1 vatandaşın ismini değiştirdiği ifade edilen açıklamada, bu nedenle 10 ismin mükerrer kaydedildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.


DEPREMİN ARDINDAN
Depremin ardından bölgedeki yaralar da sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgesine yardım kuruluşları tarafından çok sayıda erzak ve eşya gönderildi.
Hayatını kaybeden vatandaşların akrabaları, mezarlıklarda gözyaşı dökerken, kimi depremzede de göçük altından eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.
Bölgede evsiz kalanları çadırlara yerleştiren Kızılay, sıcak yemek ve kuru gıda dağıtımı da yapıyor. Kızılay, ayrıca ısınmak için elektrikli soba da dağıttı.
Bu arada köy ve mezralardaki enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra Elazığ Valiliğince görevlendirilen ekiplerce hasar tespit çalışmaları da sürdürülüyor.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI
Elazığ Valiliğinin depremzedeler için yardım kampanyası başlattığı bildirildi.
Vali Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara yardım amacıyla bir kampanya başlatıldığını ve bankada yardım hesabı oluşturulduğu belirtti.
Ziraat Bankası Elazığ Merkez Şubesi'ndeki, TR 020001000186540647935001 TL hesabına, TR 720001000186540647935002 dolar hesabı, TR 450001000186540647935003 Euro hesabına yardımlar yapılabilecek.
Muammer Erol, ayrıca Başbakanlık Acil Destek Fonundan 500 bin liranın il özel idaresi hesabına yatırıldığını belirterek, ''Bu paralar afetzede vatandaşların ihtiyaçlarına göre ayni ve nakdi olarak dağıtılacak'' dedi.

RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber 626 kere okundu

YORUMLAR

GÜNCEL Kategorisine Ait Diğer Haberler

Elazığ, EMİTT-2012 Fuarı'nda tanıtılacak öğretim yılının ikinci döneminin başlaması 3 ilde toplam 165 köy yolu ulaşıma kapalı Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi Elazığspor Evinde Yenildi SYDV, kadınları meslek sahibi yapıyor Elazığ belediye gebzespor engeline takıldı Hububat-Baklagil fark desteği ödemesi Teknokent, genç girişimcilere yöneliyor Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler