Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 98 kişi var
KARAYOLLARIMIZ 50 YIL HİZMET VEREBİLİR

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, ''Bölünmüş yollarımız rahatlıkla en az 50 yıl hizmet edebilecek seviyede bir altyapıları oluşmuş durumda'' dedi.

2010-03-03 - 14:36

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, ''Bölünmüş yollarımız rahatlıkla en az 50 yıl hizmet edebilecek seviyede bir altyapıları oluşmuş durumda'' dedi.
Altınyuva, müdürlük misafirhanesinde düzenlediği basın toplantısında, Elazığ'a nazaran Bingöl ve Tunceli'de daha fazla karla mücadele çalışması yapıldığını kaydetti.
İlkbahar aylarına girilmesiyle ihalelerin yapılmasına başlandığını ifade eden Altunyuva, ''Maden yolundaki çalışmalarımız toprak işleri olarak başladı. Bazı kesimlerde yine çalışmalarımız başladı ama ileriki zamanda hava şartlarının uygun olması nedeniyle yoğun olarak çalışacağız'' dedi.
Elazığ'ın özellikle kavşak noktasında doğu, batı, kuzeyde Karadeniz, güneyde GAP bağlantısını sağlayan güzergahları bulunduğunu anlatan Altunyuva, ''Bu güzergahlarımızın çoğunu yaklaşık olarak yüzde 80'inin bölünmüş yol olarak tamamlamış bulunmaktayız. Bu gerçekten hem bölgemiz açısından hem de Elazığ açısından güzel bir sonuç. Sadece GAP'a açılan bir kapımız kaldı. İnşallah onu da en geç 2012 yılında bitireceğiz. Ama bu yıl orada çok ciddi hedeflerimiz var. Bu yolda Tek Evler köyü'ne kadar hem daha ileriye de götürmek kaydıyla belki tünelin de birisini açmayı planlıyoruz. İnşallah burada ciddi bir mesafe alacağız'' diye konuştu.
Altunyuva, şunları söyledi:
''Bölünmüş yollar ülkenin can damarı. Bu yolların Elazığ'a büyük katkısı var. Bunu bazı yatırımlarla da gördük. Gelen yatırımcı öncelikli olarak ulaşım sorununun çözülmesini istiyor. Ki Türkiye'de şu anda yük taşımacılığının yüzde 95'i kara yoluyla yapılıyor. Dolayısıyla demir yolları olmasına rağmen henüz yük taşımacılığı noktasında ciddi manadaki en büyük yükü kara yolları çekiyor. Dolayısıyla insanlarımız yatırım yaptıkları zamanlar da bunu dikkate alıyorlar.''

-KAZALAR-

Altunyuva, bölünmüş yolların tamamlanmasının ardından kazalarda ciddi manada azalmalar olduğunu söyledi.
Daha önce kazaların yüzde 60-65'inin hatalı sollamadan dolayı oluşurken, bölünmüş yollar oluştuktan sonra kaza sebeplerinin yüzde 95'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade eden Altunyuva, ''Sürücülerimiz belki konforlu yol oluştuğu zaman biraz daha hız limitlerini aşıyorlar. Özellikle kazaların en büyük sebebi bundan kaynaklanıyor. Kendimizi muaf tutma adına söylemiyorum. Biz de bir kaza olduğu zaman mutlaka gidiyor, yerinde inceliyoruz. Ama inanın maalesef ciddi manada kazaların en büyük oluşmasında sürücü hataları var'' dedi.
Altunyuva, bölgedeki bölünmüş yollarda henüz sıkışmış bir kapasite olmadığını, yolların günlük 20 -30 bin araç trafiğine hizmet edebilecek şekilde inşa edildiğini belirterek, ''Şu andaki en yoğun trafiğimiz bölgemizde Elazığ-Malatya güzergahı. O da kış mevsiminde 5, yaz aylarında 6-7 bine ulaşıyor. Dolayısıyla kapasite anlamında henüz yollarımız öyle trafik yoğunluğu altında değil. Bölünmüş yollarımız rahatlıkla en az 50 yıl hizmet edebilecek seviyede bir altyapıları oluşmuş durumda'' dedi.

-BÜTÜMLÜ SICAK KARIŞIM YOLLAR-

Altunyuva, geçen yıl başlattıkları bütümlü sıcak karışım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Güney çevre yolunu da tamamı 14,5 kilometreyi bu şekilde yaparak hizmete açacaklarını anlatan Altunyuva, ''İlerideki hedefimiz öncelikle Elazığ-Malatya güzergahının tamamını bütümlü sıcak karışım olarak tamamlamak. Daha sonra Elazığ-Diyarbakır ve Elazığ-Bingöl güzergahlarında da bu çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek'' dedi.
Altunyuva, bu tür yolların maliyetinin yüksekliğine karşın çok uzun süre hizmet ve konforu sağladığı için daha verimli olduğunu kaydetti.
Altunyuva, şunları söyledi:
''Şu anda 1 kilometrelik bütümlü sıcak karışım çalışması en az 1-1,5 milyon TL civarında. Ama bizim insanlarımız da yöremiz de en iyisine layık. Biz bu çalışmaları yaparken tabi bölge merkezimiz Elazığ ama Malatya, Bingöl, Tunceli, Adıyaman'a da en iyi şekilde en adaletli olacak şekilde çalışmalarımızı götürüyoruz. Şu anda bu bütümlü sıcak karışım çalışmalarını da her ilde olması için bu yıl çalışma başlattık. Dolayısıyla bu hizmetleri yaparken tabi ki ihtiyaçlar zaten belli. Ama onun dışında da her şehire de elimizden geldiği kadar daha güzel hizmetin, batıdaki hizmet ne varsa hatta Avrupa'daki hizmet ne varsa biz o hizmeti insanlarımızın ayağına getirmeye çalışıyoruz.''

Bu haber 146 kere okundu

YORUMLAR

nusret erdem ankara 2010-03-08
kafi mi
gördük işte
kerpiç evlerde ölen onca insan
21 yuz yıl utanç manzaraları
yoksulluk yoksulluk her zaman ki gibi yoksulu vuruyor yazıklar olsun
ülkemin aymaz yöneticilerine
trilyonluk makam araçlardan sıra bir gün belki
sıra gelir
benim ömrüm vefa etmez bilmem sizinkiler.........






sertaş ersagun 2010-03-04
duble yollar güzel amma..
duble yollar yapılalı daha birkaç yıl oldu ..hala oturma .. yarılma ..ve proje hatası nedeniyle ..tamiratları ..yamaları bitmedi..alt malzemesi kaliteszi oluşu nedeniyle oturan yollara ..rampalarda göllenmenin olması manidar..değilmi.. bu kadar külleme ve uyduruk ve estetikten yoksun yapılan yolların ömrü bence uzun olamaz..


GÜNCEL Kategorisine Ait Diğer Haberler

Baskil Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları arıcılık kursu Elazığ'da eğitime 2 gün ara verildi Eğitime kar engeli elazığ'da uyuşturucu operasyonları Motorlu Taşıt Sürücü Sınavı 500 karton kaçak sigara ele geçirildi Belediye'ye ait su depolarına analiz FHGC Başkanı Erkan Köse'den açıklama Elazığ, EMİTT-2012 Fuarı'nda tanıtılacak

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler