|
ELAZIÐ'DA REKLAM VERGÝSÝ UYARISI
Ýlan ve reklam vergilerinin son ödeme tarihinin 31 Ocak olduðunu belirtildi.
Elazýð Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Namýk Öcalan, yaptýðý yazýlý açýklamada, 2464 sayýlý Belediye Gelirleri Kanununun 12. maddesi gereðince belediye sýnýrlarý içerisinde ilan ve reklam mükellefi olanlarýn 31 Ocak tarihine kadar ilan reklam vergilerini ödemeleri gerektiðini kaydetti.
Belirtilen tarihe kadar mükelleflerin vergilerini belediye mali hizmetler müdürlüðüne ödemeleri gerektiðini, aksi takdirde vergilerin cezalý duruma düþeceðini ifade eden Öcalan, kanun uyarýnca ilan ve reklam iþini meslek olarak ifa edenlerin reklam tabelasý bulunan özel veya tüzel kiþilerin belediye gelir servisine beyanname vermeleri gerektiðini duyurdu.
BÝR SANDIÐIN BAÞINDA ÝKÝ BOYACI -ELAZIÐ'DA AYAKKABI BOYACISI SUAT ÝÞSÝZ, YAZIN ÝNÞAATLARDA ÇALIÞAN, KIÞIN ÝSE ÝÞSÝZ OLAN KUZENÝYLE AYAKKABI BOYUYOR -KUZENLER KAZANDIKLARI PARAYI YARI YARIYA BÖLÜÞÜYOR (FOTOÐRAFLI -
Emrah Gökmen - Elazýð'da ayakkabý boyacýsý Suat Ýþsiz, yazýn inþaatlarda çalýþan, kýþýn ise iþsiz olan kuzeniyle ayakkabý boyuyor.
2. Harput Caddesi'nde bir çay ocaðýnýn önünde ayakkabý boyacýlýðý yapan Suat Ýþsiz, yaptýðý açýklamada, teyzesinin oðlu Gýyasettin Ova'nýn yaz mevsiminde inþaatlarda çalýþtýðýný, kýþ mevsiminde ise iþsiz kaldýðýný söyledi.
4 çocuk babasý teyze oðlunun kýþ mevsiminde iþsiz kalmasýnýn kendisini üzdüðünü, bu amaçla yanýna çaðýrarak ayakkabý boyamasýna yardým ettiðini anlatan Ýþsiz, þunlarý kaydetti:
''Yaptýðýmýz iþin kazancý belli deðil. Ayakkabýda boya iþleri bir gün iyi bir gün kötü oluyor. Bazý zamanlar ise hiç olmuyor. Buna raðmen teyzemin oðlu iþsiz olduðu için yanýma çaðýrdým, benimle birlikte ayakkabý boyuyor. Kazandýðýmýz paralarý ise yarý yarýya bölüþüyoruz.''
Ova ise iþsiz olduðu için kuzeninin yanýnda çalýþtýðýný ifade ederek, ''Yazýn inþaatlarda çalýþýyorum. Ama oradan da kazandýðýmýz para kýþýn idare etmiyor. Akþamdan akþama evimize bir ekmek götürdük mü ne mutlu bize. Ýki kiþi bir boya sandýðýndan ne çýkarabilir? Ama mecbur olduðun zaman gelip burada oturacaksýn'' dedi.
ELAZIÐ'DA OCAK AYI ÝL GENEL MECLÝSÝ TOPLANTISI YAPILDI -HARPUT EVÝNÝN ANADOLU OTELCÝLÝK VE TURÝZM MESLEK LÝSESÝ'NE TAHSÝS EDÝLECEK
Harput Evi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne tahsis edilecek.
Valilikten yapýlan yazýlý açýklamada, Ýl Genel Meclisi Ocak ayý toplantýsýnýn yapýldýðý, toplantýda Palu Bozçanak Köyü Ýlköðretim Okulunun kullanýlamayacak kadar kötü durumda olmasý nedeniyle okul ve öðretmen lojmanlarýnýn yenilenmesine, Maden Kaymakamlýk Konutunun satýþa çýkarýlmasýna, elde edilecek gelir ve il özel idaresi bütçesinden yapýlacak yardým ile Milli Emlak Genel Müdürlüðünce tahsis edilen arsa üzerinde yeni konut yapýlmasý iþinin 2010 yýlý yatýrým programýna alýnmasýna karar verildiði belirtildi.
Açýklamada, þunlar kaydedildi:
''Harput Evinin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bünyesinde yiyecek, içecek hizmetleri alanýnda iþletilmek üzere Ýl Özel Ýdaresi ile Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü arasýnda yapýlacak protokol çerçevesinde Ýl Milli Eðitim Müdürlüðüne tahsis edilmesi protokolü imzalamak üzere Ýl Özel Ýdaresi adýna Ýl Genel Meclisi Baþkaný Aydýn Kara ile Ýl Özel Ýdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoðlu'na yetki verilmesi kararý alýndý.
Mülkiyeti Ýl Özel Ýdaresine ait Sivrice Ýlçesi Hazar Baba Kayak Merkezinin Sivrice Ýlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliðine iki yýllýðýna tahsis edilmesi kararý verildi.''
Toplantýda ayrýca denetim komisyonu seçimleri de yapýldý. seçimler sonucunda denetim komisyonuna merkez ilçe il genel meclis üyeleri Aydýn Kara, Cemal Yýldýrým, Mehmet Saltýk, Mahmut Akalýn ve Kovancýlar Ýlçesi Ýl Genel Meclisi üyesi Ali Özdamir seçildi.
ÝLKÖÐRETÝM ÖÐRENCÝLERÝNDEN ÖRNEK DAVRANIÞ -ALACAKAYA ÝLKÖÐRETÝM OKULU ÖÐRENCÝLERÝ HAÝTÝ'DE MEYDANA GELEN DEPREM NEDENÝYLE YARDIMDA BULUNDU
Alacakaya ilköðretim okulu öðrencileri Haiti'de meydana gelen deprem nedeniyle yardýmda bulundu.
Öðrencilerden Emine Tokpýnar, yaptýðý açýklamada, deprem felaketinden sonra yaþanan insanlýk dramýný televizyondan izlediklerini ve çok üzüldüklerini söyledi.
Bu duruma duyarsýz kalmamaya karar verdiklerini, arkadaþlarý ile birlikte harçlýklarýndan para toplayarak yardýmda bulunmaya karar verdiklerini anlatan Tokpýnar, ''Haiti'deki dramý görünce çok üzüldük. Neler yapabiliriz diye arkadaþlarýmýzla düþündük ve yardým toplamaya karar verdik. Biz öðrenciler olarak harçlýklarýmýzý verdik. Öðretmenlerimiz de bizlere destek oldular. Topladýðýmýz 300 TL'yi Ziraat Bankasý'ndaki hesaba yatýrdýk. Az da olsa ihtiyacý olan insanlara bir nebze de olsa katkýda bulunmuþ olduk. Bu bizi son derece mutlu ediyor'' dedi.
|