Elazığ Haber
Şuan Sitemizde 75 kişi var
SALGIN OLURSA OKUL EKRANA TAŞINACAK

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, domuz gribi salgını ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığı ile kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Okulların uzun süreli kapatılması ihtimaline karşı televizyondan yayın yapılması doğrultusunda hazırlık yapıyoruz

2009-10-13 - 17:01

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, domuz gribi salgını ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığı ile kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Okulların uzun süreli kapatılması ihtimaline karşı televizyondan yayın yapılması doğrultusunda hazırlık yapıyoruz" dedi.
Gazetecilerin, domuz gribine karşı hangi önlemlerin alındığına ilişkin sorularını yanıtlayan Çubukçu, Sağlık Bakanlığı ile birlikte kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini, bütün versiyonlara uygun tutum almak zorunda olduklarını söyledi.
Halen okullarda 16 milyon öğrenci bulunduğuna işaret eden Çubukçu, şöyle konuştu:
"Eğitim süreci ve takvimsel periyotu belli olduğu için okulların uzun süreli olarak kapatılması önlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından alınması ihtimali olursa, ona karşı hazırlıklı olmak babında televizyondan yayın yapılması doğrultusunda hazırlık yapıyoruz. Aşılama Sağlık Bakanlığının işi. Biz eğitim süreciyle ilgili tedbir alıyoruz. Hastalığın çok hızla yayılması bekleniyor. Sadece Türkiye'de değil, Dünya Sağlık Örgütünün aldığı önlemler doğrultusunda Fransa'da da benzer tedbirler alındı. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla biz eğitimin aksamaması için önlem almak zorundayız. Bu da yaygın olarak televizyon kanalıyla mümkün olabilir. Bazen okul kapatıldığı zaman telafi eğitimi yapılıyor. Ancak uzun süreli olursa telafi edemeyebiliriz. Öğretmenlerimizi yetiştirme gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Büyük sayıda öğrenci var. Bu kadar kapsamlı tedbiri kısa sürede almak mümkün olmadığı için yaklaşık 1 ay önce çalışmalara başladık. Her senaryoya uygun çalışma yapıyoruz."
Çubukçu, bir gazetecinin "Televizyondan hangi sınıf ve branşlarda yayın yapılacak?" sorusuna, "Bazı gruplarda, özellikle meslek eğitiminde meslek dersleri, engellilerde rehabilitasyon gibi branşlarda mümkün değil. Diğer branşlar için hazırlık yapıyoruz. TRT'nin kanallarından biri üzerinden yayın yapmak için görüşmelerimiz sürüyor. Ne kadar süreyle karar verilir, kaç kişi etkilenir, bunlar bizde yok. Biz sadece telafi eğitimle karşılayacağımız durum olmazsa, diğer senaryolara karşı tedbir alıyoruz" karşılığını verdi.
Kış aylarını kapsayacak bir dönem olması nedeniyle hastalığın yaygınlaşmasını engelleyecek eğitimin de verilmesinin önemine işaret eden Çubukçu, bu kapsamda hijyen, tokalaşma, el yıkama konularında da öğrencilerin eğitileceğini, Sağlık Bakanlığı ile birlikte eğiticilere eğitim verileceğini kaydetti.

Bu haber 1678 kere okundu

YORUMLAR

EĞİTİM Kategorisine Ait Diğer Haberler

EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜRLÜK SINAVI SBS sınavı için görevlilere uyarılar YGS 27 MARTTA YAPILACAK SBS BAŞVURULARI 25 MARTTA BİTİYOR MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KURULDU İl Milli eğitim müdürlüğünden seminer Kopyacılara ceza geliyor ÜNİVERSİTELİ OLACAKLAR DİKKAT LİSE KAYITLARI UZATILDI 1. ULUSLARARASI JEOLOJİK KORUMA SEMPOZYUMU

KÖŞE YAZARLARI

Elazığ Bölümü

ELAZIĞ KÜLTÜRÜ ELAZIĞ YEMEKLERİ ELAZIĞ HALK OYUNLARI ELAZIĞ TÜRKÜLERİ ELAZIĞ RESİMLERİ ESKİ ELAZIĞ RESİMLERİ

HABER YORUMLARI

Elazığda medya İŞİNİ SAĞLAM YAPANA..DEMİŞLER.. Menfaat neler Söyletmezki HELVACI AİLESİ ve ACILAR Doğru yapıyor

Anketler

Elazığ Hava Durumu

Gunluk Gazeteler